• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Kobani`de çatışmalar sürüyor mülteci akını kapıda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - IŞİD, Türkiye sınırında bulunan yerlere hâkim olmaya çalışıyor. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Telabyad ile Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Carablus ilçelerinin kontrolünü ele geçiren IŞİD,  PYD’nin 19 Temmuz 2012’de hakimiyetini ele geçirdiği Kobani ilçesini de almak için saldırıya geçti.

IŞİD, günlerdir devam eden şiddetli çatışmalardan sonra birçok köyü ele geçirerek ilerleyişini sürdürüyor. IŞİD’in Kobani’nin hâkimiyetini ele geçirmesi durumunda çok sayıda mültecinin Türkiye sınırına dayanacağı tahmin ediliyor.

Mülteciler gelmeye başladı
Uzun süredir Kobani’yi kuşatan IŞİD’in, günlerdir devam eden çatışmaların ardından birçok köyü ele geçirdiği bildiriliyor. IŞİD’in ele geçirdiği köylerde birçok kişinin kaçarak Türkiye tarafındaki Ziyaret köyünde bulunan akrabalarının yanına sığındığı belirtiliyor.

Bu arada Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Ziyaret köyüne çadırlar kuran HDP’lilerden bir grup PYD’ye yardım etmek için tel örgüleri aşarak Suriye topraklarına geçerken çadırlarda bekleyenler de PYD’ye destek olmaya çalışıyor.

Suriye sınırında güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı
PYD ile IŞİD arasındaki şiddetli çatışmalar devam ederken Türkiye de, huduttaki askeri önlemleri artırarak kritik bazı bölgelere takviye güçler gönderdi. Sınır hattında bulunan nöbetçi kulübelerinin sayısının 2’den 3’e yükseltildiği belirtildi. Ayrıca sınır kapısının bulunduğu Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Olası saldırılara karşı 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı 6’ncı Bölük Komutanlığında onlarca tank bekletilirken bazı tepelerde tank ve zırhlı araçların yanı sıra hava savunma radarlarının da yerleştirildiği görüldü. Yine askerlerin 24 saat boyunca termal kameralarla Suriye’yi izlediği de gelen bilgiler arasında.  (Osman Gülebak - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir