• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Antepli muhtardan sağduyu çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Merkez Özdemirbey Caddesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen kazadan sonra Suriyeli şoförü linç etmek isteyen mahallenin tepkisinin büyümesi üzerine olay yerine birçok polisin geldi. Saçaklı Mahallesinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Saçaklı muhtarı Hüseyin Bozkurt mahallelilere sağduyu çağrısında bulundu.

Suriyeli mültecilerin Gazianteplilerinin misafir olduğunu belirten Bozkurt, “Dün akşam saatlerinde Suriye plakalı bir otomobil bir anne ile kızına çarpması üzerine bazı vatandaşlar bunu fırsat bilerek hemen Suriye uyruklu sürücüyü linç etmeye çalıştılar. Tabi Suriyeli şoför de hatalı olabilir. Kaza yaptı isen arabadan iner bir durumu kontrol edersin. Yaralı varsa dahi zaten anne kız yaralandı. Arabana bindirir veya ambulans çağırırsın bu zaten insanlık görevidir. Fakat Suriyeli vatandaşın bu duyarsızlığını bahane eden bazı vatandaşlar bunlar Antep’ten gitsin. Başımıza bela olmuşlar gibi hoş olmayan sözler sarf ederek büyük bir olayın olmasına neden oldular. Olay yerine polis gelip müdahale ederek öfkeli grubu ancak durdurabildi.” ifadelerini kullandı.

Tüm Suriyeli vatandaşları hatalarından dolayı aynı kategoriye koymanın doğru olmadığını ifade eden Bozkurt, “Tabi burada bizim vatandaşlarımız da hatalı. Madem bu şahıs bir hata yaptı, adamı yakalar polise teslim edersin. Kalkıp protesto etmeye büyütmeye ne gerek var. Bir kişinin hatasını tüm Suriyelilere mal etmek yanlıştır.  Elbette hataları vardır. Fakat tüm Suriyeli vatandaşları aynı kategoriye koymak doğru olmaz. Aslında ilk bu olaylar başladığında amenna bu mülteciler bizim hem komşumuz. Hem akrabamız olanlar var. Daha ötesi insanlar aynı şey bizim de başımıza gelebilir. Onların durumuna düşmeyeceğimiz ne malum bunu bilemeyiz. Tabi bazı Suriyeli mültecilerin de hatası var. Tamamının hatalı olduğunu söylemiyorum. Fakat bazıları işte yapmış oldukları hata ile tüm topluma mal edilebiliniyor. Örneğin mahallemizde kiralık evde oturan bir Suriyeli aile birkaç milyar kirasını elektrik ve su faturalarını ödemeden birden ortadan kayboldular. Özellikle bazı gençler uygun olmayan hareketlerde bulunuyorlar.” dedi.

Yaşananların tamamen provokasyon olduğunu ifade eden Bozkurt, “Bazıları hazır tetikte bekleyip ortalığı nasıl karıştırabiliriz diyerek hesabını yapıyorlar. Özellikle seçim yaklaştıkça bu tür olaylar daha da çoğalacağa benziyor. Bundan dolayı madem yetkililer bu sorunu çözemiyorlar. Bir an önce yetkililer bu soruna çözüm bulmalıdır. Şehir içindeki Suriyelileri kamplara taşımalıdır.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir