• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Uzmanlardan taklit güneş gözlüğü zararları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Özellikle seyyar tezgâhlarda satılan gözlüklere halkın dikkat etmesi gerektiğini belirten Uzmanlar, sertifikalı ve belgeli gözlük alınması hususunda uyarılarda bulundu.

Konu ile ilgili bilgi veren Optisyen Yusuf Tırak, sahte gözlüğün zararlarını anlatarak, “Gözün yapısı, kendisini korumaya elverişlidir. Öyle ki, güneşe bakamazsanız gözleriniz kamaşır. Göz, kendisini yoğun ışıktan korunmak için kısar. Karanlıkta ise daha net görüş sağlayabilmek için göz bebeklerimiz büyür. Kalitesiz bir güneş gözlüğü taktığımızda göz sahte bir korumaya girer ve sağlanılan görüş ile göz bebekleri büyür. Ancak güneş ışınlarının zararlı etkilerini önlemede yetersiz olan bu sahte güneş gözlükleri, gözün en savunmasız anında zararlı güneş ışınlarının göze gelmesine neden olur.” dedi.

Ultraviyole ışınları önleyici gözlüklerin markadan markaya ve gözlük camına göre değiştiğini söyleyen Tırak, “Sahte gözlüklerin en büyük dezavantajı insanların ultraviyoleyi ettiğini sanarak güneşe daha fazla maruz kalmaları, ama böyle bir etkileri olmadığı için güneş ışınlarına direk zarar vermesidir.” şeklinde konuştu.

Son olarak Tırak, “ Tezgâhlarda satılan gözlükler kesinlikle kullanılmaması gerekiyor. Garantili yerlerden alınan güneş gözlükleri güneşten gelen zararlı ışınları engelliyor. Ama tezgâhlarda alınan güneş gözlüklerinde o özellik olmadığı için göze çok ciddi zararlar verir.” ifadelerini kullandı.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir