• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Kaybolan Suriyeli kardeşler birbirine kavuştular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Suriye’deki iç savaştan kaçarken sınırda birbirlerini kaybeden Bir buçuk yıldır birbirlerinden haber alamayan Suriyeli kardeşler Gaziantep Umut Der’in girişimleriyle uzun bir ayrılıktan sonra birbirlerine kavuştular.

Gaziantep Umut Der’e yardım başvurusunda bulunan Sefa Sleyby Umut Der yetkililerinden kaybettiği kardeşi Merve Sleyby’i için yardım istedi. Umut der yetkilileri uzun bir uğraş sonucu Sleyb’i kardeşleri kavuşturmayı başardı. Sleyb’i kardeşler çok mutlu olduklarını birbirlerinden umutlarını kestiklerini fakat Umut der’in çabaları sonucu birbirlerine kavuştukları için sevinçli olduklarını ve Umut Der yetkililerine teşekkür ettiklerini belirttiler.

Konu ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Umut Der Sekreteri Nihat Bakşi, birbirini kaybeden kardeşleri kavuşturdukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Yardım için başvuruda bulunan Suriyeli vatandaşın kendilerinden yardım istediğini belirten Nakşi, “Derneğimize yardım için başvuruda bulunan Sefa Sleyby’i bir sıkıntısının olduğunu söyledi. Acaba yardım listenizde Merve Sleyby’i diye biri var mı? Diye sordu. Bizde merak edip sıkıntısını sorduk. Bize Suriye’de ki iç savaştan kaçarken kardeşi Merve Sleyby’i kaybettiğini belirtti. Araştıracağımızı söyledik. Fakat yardım listemizde böyle bir isme rastlamadık. Derneğimize yardım için gelen diğer Suriyeli ailelere sorduk. Merve isimli birini tanıyor musunuz diye sorduk. Eşinin Adı Muhammed olduğunu söyledik. Daha sonra bir Suriyeli aile yardım için geldiğinde Sefa Sleyb’e benzeyen birini tanıdıklarını söylediler. Araştırıp nerede oturduklarını sorduk. Araştırma sonucu elhamdülillah bulduk.”dedi

Araştırma sonucu kardeşleri buluşturduklarını belirten Nakşi, “Merve Sleyb’e ulaştık Sefa isimli birinin bize başvurduğunu söyledik. İlk önce inanmadılar. Bizde kardeşine ulaştığımızı derneğimize gelmelerini söyledik. Derneğimize gelen Merve Sleyb’i alıp kardeşinin evine götürdük. Sleyb kardeşler birbirlerini görünce çok şaşırdılar. Buluşma anı karşısında bizlerde duygulandık. İki kardeşi kavuşturduğumuzdan dolayı çok sevindik. Belki yaptığımız en büyük yardımlardan biri diyebiliriz.”ifadelerini kullandı.

Birbirlerine kavuşan Sleyb’i kardeşler sevinç gözyaşları dökerek yıllardır ayrı kalmanın hasreti ile sıkı sıkıya birbirlerine sarıldılar. Çok sevinçli olduklarını dile getiren Sleyb’i kardeşler bizlere yardımcı olan bu hayırlı kurumdan Allah razı olsun. Sağ olsunlar bize her türlü yardımı sağlıyorlar. Çok sevinçliyiz. Allah razı olsun bize yardım sağlayanlardan yardımlarını bizlerden esirgemeyenlerden.”dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir