• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Demirtaş: `Zorunlu din dersleri kaldırılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - HDP`nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Şişli Kent Merkezi`nde düzenlediği toplantıda seçim vizyonunu açıkladı.

 

Seçim sloganını "Bir Cumhurbaşkanı Düşünün" olarak belirleyen Demirtaş, Türkiye’ye sadece yeni bir cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda yeni bir yaşam önerdiklerini söyledi.

 

Seçim vizyonunda birçok başlığa yer veren Demirtaş, zorunlu din dersleri kaldırılması gerektiğini savundu.

 

Anadilinde ibadet hakkı isteyen Demirtaş, bununla sadece hutbeyi mi kastettiğini yoksa ezandan namaza tüm ibadetleri mi kastettiğine açıklık getirmedi.

 

Demirtaş`ın vizyon belgesinde dikkat çeken başlıklar:

"Eğitim sistemi; milliyetçi ve cins ayrımcı öğelerden arındırılmalı, her yurttaşın özgür ve eşit faydalanacağı, ezbercilikten uzak, bireyin yaratıcılığını geliştiren, yeteneklerine göre yönlendiren, bilimsel, demokratik, laik ve nitelikli bir eğitim hizmeti sunulmalıdır. Laik bir sisteme yakışmayan zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır. Bireylerin dini eğilim ve taleplerine uygun olarak kendi dinlerinde ve seçmeli olarak verilmelidir."

 

Eğitimin anadil temelli çok dilli bir yapıya kavuşturulması gerektiği belirtilen vizyon belgesinde, talep eden bir kişi dahi olsa herkesin bu hakka sorunsuz bir şekilde erişmesinin mümkün kılınması gerektiği ifade edildi.

 

LGBTİ`lere de yer verilen vizyon belgesinde, "Farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği sebebiyle öldürülen, baskı gören, dışlanan LGBTİ bireyler sistem tarafından görmezden geliniyor. LGBTİ`lerin varoluşu suç görülüp, homofobi ve transfobi besleniyor. Yeni yaşamda bütün cinsel kimlikler eşit yurttaşlık haklarıyla, ayrımcılığa uğramadan, hayatın her alanında özgürce onurlu bir varoluş sürdürebilecekler." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir