• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Filistin'de ateşkes bilmecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İsrail kabinesinin, Mısır'ın ateşkes teklifini kabul ettiği bildirilirken, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, kendilerine bu konuda resmi veya gayri resmi bir teklifte bulunulmadığını açıkladı.

Mısır yönetiminin ateşkes için arabuluculuk girişiminde bulunduğuna dair haberleri yalanlayan Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları, basına yansıdığı şekilde bir girişim söz konusu olması durumunda bunu reddedeceğini belirtti.

Ateşkes girişimiyle ilgili sabah saatlerinde basın kuruluşlarına bir açıklama gönderen İzzettin Kassam Tugayları,  "Medyada gördüğümüz ateşkes haberleri konusunda hiç kimse bize resmi ya da gayriresmi bir teklifte bulunmadı. Böyle bir girişim doğru olsa da kesinlikle reddederiz. Çünkü bu girişim içerik itibariyle boyun eğme ve teslim olma ateşkesinin sağlanması girişimi olur. Böyle bir ateşkesi ise Kassam Tugayları olarak geneliyle de özeliyle de reddediyoruz. Böyle bir ateşkes formülü bizim açımızdan kâğıt üzerindeki mürekkepten ibaret kalır."

Mısır'ın teklif ettiği ileri sürülen ateşkes önerisi, İsrail ve Hamas'ın salı sabahı 09.00'dan itibaren ateşkes uygulamalarını öngörüyor.

Öneriye göre, taraflar silahların susmasının ardından 48 saat içerisinde Kahire'de bir araya gelerek görüşme gerçekleştirecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir