• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Ortadoğu Birleşik Devletleri Kurulsun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ortadoğu`da yaşanan gelişmeler ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Dicle Fırat Diyalog Grubu Genel Başkanı Muhittin Batmanlı, ayrıca Başbakan Erdoğan`ın Irak ziyaretini değerlendi.

Başbakan Erdoğan`ın Irak ve Kürdistan Federe Devletine ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatan Batmanlı, Başbakan`ın Barzani`yle işbirliğini önemsediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan`a seslenen Batmanlı, "Suriye`de kimliksiz, evlenme cüzdanı olmayan ve hiçbir mülk edinme hakkı olmayan bir milyondan fazla Kürdün de haklarının verilmesini Suriye yönetiminden istemeniz hem insani hem de İslami bir vazife değil midir?" diye sordu.

Ortadoğu`yla ilgili çözüm önerisini açıklayan Batmanlı, "Ortadoğu`da başta Türkiye, Irak, İran ve Suriye`nin içinde yer alacağı `Ortadoğu Birleşik Devletleri` kurulmalı. Kürdistan Coğrafyası da beşinci Kardeş Devlet olması gerekir. Biz Kürtler çoğunluk olarak böyle bir formüle karşı çıkmayacağız. İşte Ortadoğu`da güçlü bir ittifak. İşte o zaman bölünme olmayacak. Bilakis güçlü bir İttifak oluşacak. Biz Kürtler olarak İstanbul, Antalya ve İzmir`e pasaportla gitmediğimiz gibi Bağdat`a Ebu Hanife, Şeyh Abdulkadir Geylani ve Hz. İmam Ali ziyaretine, Şam`a sahabe türbelerine ve dedemiz Selahaddini Eyyübi nin ziyaretine de pasaportla gitmek istemiyoruz. Kendi kimliğimizle gitmek istiyoruz" dedi.

Batmanlı acil çözüm önerilerini de şöyle sıraladı: "PKK, Hizbullah ve bütün Siyasi örgütlere genel af. Suriye vatandaşları Suriye`ye, Irak vatandaşları Irak`a, Türk vatandaşı olanlar Türkiye`ye gelme şartları hazırlanmalı. Hayatlar garanti altına alınmalı."

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir