• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2422.72
  • ...
Mardin logosunu belirliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'de "Sürdürülebilir Turizm Projesi" kapsamında bir toplantı düzenlendi. Bir otelde Vali Mustafa Taşkesen başkanlığında yapılan toplantıya Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol, Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Vali Yardımcısı Ali Gürdal, projenin uzmanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Taşkesen Mardin’de Sürdürülebilir Projesi’nin logo çalışması için toplandıklarını söyledi. Kendilerinin de ilk kez bu toplantıya katıldığını hatırlatan Taşkesen, “Logoların arasında dolaşırken, sanatçılarımız Mardin ile ilgili bizim görmediğimiz, gizli kalmış bu yönlerini de bu vesileyle keşfetmiş olacağız.” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk de Mardin’in logosunu belirlemek için bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Mardin çok önemli bir kent. Hem stratejik açıdan önemli bir yerde hem de birçok kültürün, inancın bir arada yaşandığı bir şehir.  Mardin; yine turizm açısında da önemli bir potansiyele sahip olan bir şehirdir. Bizler de Mardin’in bu yapısına, ruhuna uygun bir logo çalışması yapacağız. Burada tartışıp herkesin düşüncesini ortaya koyacaktır.” dedi.

Proje takım lideri Michael Jay ise hazırlanan 4 logonun inceleneceğini ve bir logonun Mardin'in turizm logosu olması için karar verileceğini bu kararın ilerdeki günlerde açıklanacağını kaydetti.

Toplantıda Türkiye'de çeşitli firmaların hazırlandığı logolar tanıtıldı. Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir