• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Arınç: "Türbe kapattıranlar, türbe ziyareti yapan adayı destekliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, restorasyonu tamamlanan Muradiye Cami’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada Bursa’da türbe ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı adayı ekmeleddin İhsanoğluna göndermede bulundu. Arınç, eskiden türbelerin kapatılması için emek verenlerin bugün ise türbeleri ziyaret eden bir cumhurbaşkanı adayını desteklediklerini söyledi.

Arınç, “Allah'a binlerce şükürler olsun, Türkiye bugünleri gördü. Ben sizin yaşınızdayken görmedim ama anlatılanları yazılanları biliyorum. Eskiden Türkiye'de türbe ve tekkeler kapanmıştı. Hala bununla ilgili kanun var. Daha sonra türbeler kaçak olarak açıldı ama ziyaretler yasaktı. Bu büyük zatlar büyüktür ki kendileri bir yerlere gitmezler. Ayağına çağırırlar. Onların ayaklarına gidersiniz. Yine aynı kişiler tarafından desteklenen Cumhurbaşkanı adayı türbe ziyaretlerinde bulunuyor” dedi.

“Laiklik bununla mı incinirmiş?”

Konuşmasının devamında Filistin ve diğer İslam ülkelerinde kanları atkılan bütün Müslümanlara dua eden Arınç, şöyle devam etti: “Biraz önce açılış merasiminde dikkat ettiniz mi? Orhan Camii imamı olan arkadaşımız Kur'an-ı Kerim'den bir sure okudu. Arkadan da biz bu konuşmaları yapıyoruz. Yaşım biraz ilerledi. Şöyle Kur'an-ı Kerim'i dinlerken 10-15-20 sene önce Kur'an-ı Kerim okuyup da başlayan bir tören hatırlamıyorum. Bazen yapılmaya çalışılıyordu, o zaman basının bütün kameraları onlara doğru döner, hatta sonunda bir Fatiha okunacaksa kim Fatiha okudu, yüzüne sürdü diye tek tek fotoğraflar çekerlerdi. Bir gün sonra gazete ve televizyonlarda ‘Vali de Fatiha okudu, üstelik elini de yüzüne sürdü. Törenden önce de Kur'an-ı Kerim okundu. Eyvah laiklik elden gitti' derlerdi. Şimdi bu günümüze bakıyorum geçmişte yapılan şeyler ne kadar komik şeylermiş. İrtica bununla mı gelirmiş? Laiklik bununla mı incinirmiş? Din ve vicdan özgürlüğü laiklik ile eşdeğers,e bir cami açılışında veya hayır töreninde Kur'an-ı Kerim okumanın kime zararı varmış. Yıllar sonra normalleştik. Artık Kur'an, dualar, okunabiliyor. İnsanlar Allah'ın ismini zikredip konuşabiliyor. Geldiğimiz nokta güzeldir, geçmişte yanlış yapıldı. İnsanların dil ve vicdan özgürlüklerine yanlış müdahale edildi. Bugün artık iyi noktadayız” (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir