• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bilinçli bir tarım için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Tarım kenti Şanlıurfa’da çiftçilerin daha bilinçli üretim yapabilmesi için GAP Bölge İdaresi (BKİ) ile Şanlıurfa Ziraat Odası arasında imzalanan protokol yoluyla çiftçilere çeşitli eğitimler verilecek.

Bu eğitimlerin başında ise sulamaya yönelik bilgilendirmeler olacak.

Protokol ‘GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAPTEYAP) Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Uygulama Planı’ adıyla bir iş birliği projesi olduğu açıklandı. İki yıl geçerli olacak protokol kapsamında verilecek eğitimlerin finansmanı GAP BKİ tarafından yapılacak.

Protokolün amacının;

-Protokolün başta sulamaya açılmış ve açılacak alanlar olmak üzere, çiftçilerin ihtiyaç duydukları eğitimin yayım hizmetlerinin çiftçi örgütleri eli ile verilmesi.

-Ziraat Odası’nın idari, mali ve teknik açıdan güçlendirilerek; sürdürülebilir, etkin bir yayım ve danışmanlık hizmeti vermesi için gerekli araştırmaların yapılması.

-Kaynakların verimli ve etkin kullanılmasına katkı sağlanması olduğu belirtildi.

GAP BKİ’ye bağlı GAP TEYAP yoluyla işleyecek ‘Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Uygulama Planı’ olarak adlandırılan işbirliği protokolü kapsamında Ziraat Odalar ziraat mühendisi ve danışman istihdam edecek. Bu yolla da çiftçi kuruluşlarına GAP, kuruluşların üyelerine eğitim verebilmesi için finansal destek sağlayacak.

Tarımsal faaliyetlerin yanında çiftçi eğitiminin önemli olduğunu ve imzalanan protokol ile daha bilinçli çiftçilerin hedeflendiğini belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, “Ziraat odası olarak GAP-TEYAP kapsamında geliştirilen ‘çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli’ uygulama planında öngörülen eğitimlerin verilmesi ve uygulanması anlamında destek vereceğiz. Böylelikle daha fazla ürün almak için yapılan faaliyetler, doğa dengesi de hesaba katılarak yapılacaktır. Özellikle sulamada karşılaşılan sorunların önemli ölçüde çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Protokolün uygulanmaya başlaması ile birlikte tüm çiftçilerimizin bu eğitimlerden faydalana bilmesi için bizler oda olarak tüm gücümüzle hazırız” dedi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir