• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Dünya Halkları Gazze İçin Ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi israil’in Gazze’ye yönelik barbar saldırıları ve bu saldırılarda onlarca kadın ve çocuğu katletmesi ve yüzlercesini yaralaması dünyanın birçok yerinde protesto edildi.

Amerika ve Avrupa’da oluşturulan acil dayanışma komisyonu Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren işgal rejimine karşı birçok ülkede onlarca faaliyet sürdürdüğünü duyurdu.

Amerika’nın Şikago şehrinde işgal rejimi konsolosluğunu kuşatan üç bin kişilik bir gösterici grubu üç saat boyunca işgal rejimini protesto etti.

Şikago gibi işgal rejiminin konsolosluğunun bulunduğu bütün Amerika şehirlerinde de benzer gösteri ve yürüyüşler yapıldı.

Eylem yapılacağını haber alan konsoloslukların sabah erken saatlerden itibaren kapılarını kapattıkları görüldü.

Kaynaklar, New York ve Los Angeles’te de gösterilerin yapıldığını, barışçıl gösterileri engellemek isteyen bir grup fanatik Yahudi ile Filistinliler arasında çıkan arbedede polisin özgürlüğe kavuşmuş Filistinli eski bir esiri gözaltına aldığını ifade ettiler.

Amerika gibi, Kanada, İngiltere, Yunanistan, Kolombiya, Almanya, İsviçre, Türkiye ve birçok Arap ülkesinde de işgal saldırıları protesto edildi.

Kaynaklar, dayanışma komisyonunun çağrısı üzerine yarın da Amerika’nın bir çok şehriyle, İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya, İsviçre, İsveç, Kolombiya, Kanada, Avusturya, İrlanda ve diğer bir çok Avrupa ülkesinde de eylemler yapılacağını duyurdu. 

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir