• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Şehit ve tutuklu aileleri iftarda bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Ayvansaray Parkında Mustazaflar Cemiyeti tarafından İslami yaşantılarından dolayı mağdur edilen ailelere iftar yemeği verildi. Bir araya gelen mağdur aileler parkın içerisinde açılan sofralarda iftarlarını açtılar. Bayanlara da yer ayrılan iftar programında yaklaşık 300 kişilik iftar yemeği verildi.

Düzenledikleri iftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Mehmet Eşin, “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu iftar programı ile şehit ve tutuklu aileleri iftarda araya getiriyoruz. Mağdur edilen bu aileleri unutmamak cemiyetimizin en asli görevlerinden biridir” dedi.

İftar yemeğinin ardından namaza duran mağdur aileler, namaz sonrası Molla Cemal Çınar Hoca’nın yapmış olduğu sohbeti dinlediler.

Ramazan’da Müslümanların kardeşlik duygularına daha çok sıkı sarılması gerektiğini anlatan Çınar, Müslümanların dünya çapında çektiği sıkıntıları dile getirdi.

Çınar, “Ümidimiz bu Ramazan Müslümanların ağladığı son Ramazan olmasıdır” dedi.

Şehit ve tutuklu ailelerin birer emanet olduğunu ifade eden Çınar, “Resulullah’ı (sav) kendimize Rehber edindiğimiz için zalimlerin ve fasıkların, Kur’an’a ve İslam’a tahammülü olmayan insanların zulmüne maruz kaldık. Dolayısıyla hem şehitler verdik hem de mahpuslar edindik. Şehit ve tutuklu olan kardeşlerimiz iki emanet bırakırlar. Bu emanetlerden birisi Allah’ın dini olan İslam davasıdır. İkincisi de geride bıraktıkları ailesidir. Geriye kalan biz Müslümanlara da şehitlerimizin ve tutuklularımızın bu iki emanetine sahip çıkmak sureti ile görevimizi çok iyi bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

(Erkan Yavuz/Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir