• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
İsrail saldırıları Bursa`da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’da Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu adıyla bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları israil’in Gazze saldırılarını kınadı. Orhangazi Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan Burhanettin Ayanoğlu, Filistin’de sorunun tamamen Siyonist işgalin varlığına bağlı olduğunu dile getirdi.

Bu katliamın Siyonistlerin Filistin halkına yönelik ilk saldırıları olmadığını hatırlatan Ayanoğlu, “Bilindiği gibi geçtiğimiz Haziran ayı ortasında Batı Şeria’da kaybolan üç Yahudi daha sonra ölü bulunmuş ve bu gelişme de israil’in bir süredir devam eden ateşkesi ihlal ederek başlattığı kalleş saldırıların bahanesi olarak sunulmuştur. Söz konusu Yahudi cinayetleriyle hiçbir bağı bulunmadığı halde Hamas’a yönelik operasyonlar gerçekleştiren Siyonist çete son üç günde seksene yakın kardeşimizi katletmiş, yüzlercesini yaralamış, elli kadar evi de yerle bir etmiştir.” diye konuştu.

Yaşanan bu kadar acıya rağmen global aktörlerin katliamlara sessiz kaldığını vurgulayan Ayanoğlu, “Uluslararası güç odakları Siyonist zulmünü bir kenara bırakarak İsrail’e füze attığı bahanesiyle Hamas’ı kınamak için sıraya dizilmişleridir.” dedi.

Filistin’in uğradığı zulme karşı BM’nin kınama bildirilerinden başka bir şey yapmadığını savunan Ayanoğlu, “BM gibi kuruluşlar çifte standart uygulanmaktadır. Dolayısıyla zulme karşı Filistinli kardeşlerimizin sesi soluğu olmak vazifesi uluslararası topluma terk edilmemeli, tüm ümmetçe üstlenmelidir.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından slogan atan grup, sessiz bir şekilde dağıldı. (Veysi Siyah/Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir