• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
"Hükümetin elektrik kesintilerine verecek cevabı yok mu?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 28 Mayıs 2014 tarihinde verdiği ve çiftçilerin elektrik borçlarına karşılık tarımsal destek primlerinin ödenmeyeceğini belirten mektuplara dair soru önergesinde konuyla ilgili 5 soru sorulduğu, ancak önergenin yöneltildiği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının sorulara yanıt vermediği ileri sürüldü.

İşte Ayla Akat Ata tarafından yöneltilen sorular: 

1-Bakanlığınızın tarımsal üretimi desteklemek ve çiftçileri teşvik edici politikalar geliştirmek yerine onları büyük ölçüde mağdur edecek böyle bir karar almasının gerekçesi nedir?

2-Bakanlığınızın, özelleşmiş oldukları halde elektrik dağıtım şirketlerinin alacaklarını tahsil etmeleri için kendi tarımsal politikaları aracılığıyla çiftçilere yaptırım uygulamasının nasıl bir dayanağı bulunmaktadır?

3-Bakanlığınızın mazot, gübre gibi diğer tarımsal girdilerin satıcılarını korumak adına herhangi bir girişimde bulunmazken özellikle elektrik dağıtım şirketlerine dair böyle bir koruma faaliyeti içine girmesinin ardında yatan sebep nedir?

4-Türkiye genelinde tarımsal sulama abonesi olan kaç çiftçi bulunmaktadır? Bunların kaç tanesi Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde çiftçilik yapmaktadır?

5-Türkiye genelinde 2014 yılında tarımsal destek kredisi alacağı belirlenen kaç çiftçi bulunmaktadır? Bunların kaç tanesi Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde çiftçilik yapmaktadır?” (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir