• DOLAR 34.191
  • EURO 37.563
  • ALTIN 2890.4
  • ...
Günahsız kalplerin oruç sevgisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Okulların tatil edilmesiyle birlikte, Bağcılar Semtinde ikamet eden çocuklar, İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İLİM-DER) düzenlediği yaz Kur’an kursuna akın etti. Henüz buluğ çağına ulaşmamış olan çocuklar bir yandan Kur’an-ı Kerim dersi alırken bir yandan da oruç tutuyor.

Ramazan ayının bu yıl yaz ayının kavurucu sıcaklarına denk gelmesiyle sıcaklığı bahane ederek oruç tutmayanlara en güzel cevap Kur'an kursu talebelerinden geldi. Yaşları 7 ila 14 arasında değişen çocuklar, bu yıl hem Kur’an kursuna gittiklerini hem de oruç tuttuklarını söyledi. Üstelik oruç tutarken de çok fazla zorlanmadıklarını söylediler.

“Oruç tutarken Allah yardım ettiği için çok fazla zorlanmıyorum”
İlim-Der yaz Kur'an kursu talebelerinden Fuat Kangur (11), “2 senedir oruç tutuyorum. Daha önce aralıklı tutuyordum. Ama bu sene bütün orucu tuttum ve inşallah geriye kalanı da tutacağım. Sahura kendim kalkamadığım için annem babama söylüyorum onlar kaldırıyor. Oruç tutarken Allah yardım ettiği için çok fazla zorlanmıyorum. Oruçlu iken günün büyük çoğunluğunu bu kursta geçiriyorum. Eve gittiğimde de elimden geldiği kadar anneme yardımcı oluyorum ve kardeşime bakıyorum.” dedi.

3 yıldır oruç tutuğunu söyleyen Enes Aktaş (12) “İlk iki sene ara ara tutuyordum ama bu sene hepsini tuttum ve tutmaya da devam edeceğim. Oruç tutarken biraz susuyorum ama fazla zorlanmıyorum. Orucu sevap kazanıp Allah’ın rızasını kazanmak için tutuyorum. Sahurda da sofrayı annemle beraber hazırlıyorum.” şeklinde konuştu.

“Orucu annem babam istiyor diye değil Allah emrettiği için tutuyorum”
Sadece Allah rızası için oruç tuttuğunu söyleyen Fırat Saçaklı (13), 3 senedir oruç tutuyorum Bu sene şimdiye kadar olan bütün oruçlarımı tuttum ve bundan sonrakileri de tutacağım. Orucu annem babam istiyor diye değil Allah emrettiği için ve Cennete girebilmek için tutuyorum. Oruç tutarken Arada sırada açlık ve susuzluk oluyor ama bu da beni çok zorlamıyor” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Karataş (14), 4 senedir oruç tutuyorum. İlk sene sürekli tutmasam da sonraki seneler de özellikle de bu sene hepsini tutuyorum. Oruç tutarken sıcaklık biraz etkiliyor fakat bu oruç tutmamı engellemiyor. Orucu Allah’ın emri olduğu için tutuyorum.

8 yaşından itibaren oruç tuttuğunu söyleyen Yusuf Karataş (10), “2 senedir oruç tutuyorum. Bu sene bütün oruçları tuttum. Oruçlu olduğumuz gün bazen oyun oynuyoruz bundan dolayı bazen susuyorum. Oruçlu iken günümün büyük bölümünü Kur’an kursunda geçiriyorum. Ramazan ayında özelikle namazlarıma dikkat ediyorum. Tüm bunları Allah’ın Cennet’ine girebilmek için yapıyorum.” diye konuştu.

Yaşları 10 ila 11 olan Mücahit Eren Aktaş ve Ebuzer Kınay, 2 yıldır oruç tuttuklarını ve orucu Allah’ın rızası için tuttuklarını söylediler.   (Mehmet Ün/Gökhan Düzdaban - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir