• DOLAR 34.194
  • EURO 37.482
  • ALTIN 2886.593
  • ...
Erdoğan, Abbas ve Meşal İle Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas`ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile yaptığı telefon görüşmelerinde İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini vurguladı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Yozgat`a hareketinden önce Abbas ve Meşal`i telefonla arayarak ayrı ayrı görüştü.

Görüşme sırasında, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını derhal durdurması ve ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan`ın, "Türkiye`nin büyük kaygı ve infial uyandıran saldırıları kınadığına dikkati çektiği ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde" bulunduğu öğrenildi.

Abbas ve Meşal`e, bölgedeki gelişmeleri yakınen takip ettiğini belirten Erdoğan`ın, mevcut süreçte Filistin`deki Ulusal Birlik Hükümetinin dayanışma içinde olmasının büyük önem taşıdığına dikkati çektiği kaydedildi.

Görüşmelerde Abbas ve Meşal`in de destek ve yardımlarından dolayı Türkiye`ye teşekkür ettikleri, bir an önce ateşkese geri dönülmesi için uluslararası camianın da üzerine düşeni yapması gerektiğini belirttikleri öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir