• DOLAR 34.229
  • EURO 37.544
  • ALTIN 2878.711
  • ...
"PKK özürlü çocukları kandırıp dağa kaçırıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemlerine devam ediyor.

Zorlu şartlara rağmen eylemlerine devam eden aileler, PKK’nin özürlü ve akli dengesi tam olarak yerinde olmayan çocukları dağa kaçırdığına dikkat çekti.

50 günü aşkın süredir oturma eylemine devam eden Hakkâri Şemdinlili Raşit Koç, özürlü raporu bulunan kızı Zübeyde Koç’un bir yıl önce PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyledi.

Kızının özürlü olduğunu ve akli dengesinin tam olarak yerinde olmadığını belirten Koç, “Zübeyde, özürlüdür.  Aklı tam değil. Kulağı tam duymuyor. Ayağı ameliyatlıdır ve burnunda da fazla et var. Kızımı kandırarak dağa götürdüler.” dedi.
Kızından haber alabilmek için PKK’nin bütün kamplarına gittiğini ifade eden Koç, gösterdiği çabalara rağmen kızından haber alamadığını aktardı.

“PKK’nin özürlü, sakat kampı var”

PKK kamplarının içinde özürlüler için kurulmuş bir kampın olduğunu kaydeden Koç, “Geçen yıl Ramazan bayramına iki gün kala kızımı bayram alışverişine çıktığında kaçırdılar. Özürlü kızımı neden götürdüler? Özürlü bir insan kendi isteğiyle dağa çıkmaz. PKK’nin bütün kamplarına gittim. PKK’nin özürlü ve sakat kampı vardır. Özürlü kamplarına da gittim. Ama hangi kampa gittimse kızımdan haber alamadım.” ifadelerini kullandı.

“Özürlü bir kızı alıkoymak ailesine hakarettir”

Özürlü kızına yapılanları hakaret ve zulüm olarak değerlendiren Koç, “Özürlü bir kızı alıkoyup anne babasına getirmemek hakarettir, zulümdür. Bunu Allah da, insanlar da kabul etmez. Bütün dünya bilsin ki kızım özürlüdür. Kızıma zulmetmişler.” dedi.

Acılı baba, sonuç alana kadar eylemine devam edeceğini belirtti. (Hamza Adiyaman / Yakup Moğulgani-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir