• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Hükümet eğitimi yapboz yapmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, düzenlediği basın açıklamasıyla düz liselerin Anadolu lisesine dönüştürülmesi ve Anadolu liselerin ise hazırlık sınıflarının kaldırılarak yabancı ders saatlerinin minumun düzeye indirilmesi uygulamasına tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen örgütleme sekreteri Samet Zorlu, ders saatlerinin 35 saatten 40 saate çıkarıldığını, Anadolu liselerinde ise ikili eğitim sistemine geçildiğini belirtti.

Anadolu liselerinin bu uygulamalar ile âdete genel liselere dönüştürüldüğünü ifade eden Zorlu, okullarda vuku bulan bu geçişlerde okulların fiziki durumlarının dikkate alınmadığını, fiziki durumlardan kaynaklanacak sorunların göz ardı edildiğini belirtti.

Eğitim ortamının eğitimin kalitesi üzerinde etkisinin bir gerçek olduğunu ifade eden Zorlu, Anadolu liselerinin ikili eğitime geçirilmesi ile birlikte eğitim kalitesinin düşeceği uyarısında bulundu.

Son olarak, eğitim alanında yaptıkları çalışmalar hakkında hükümete çağrıda bulunan Zorlu, hükümetin eğitim alanında çalışma yürüten tüm bileşenlerle bir araya gelerek görüş alışverişi yapmasını ve önerilerini dikkate almalarını istedi. (Yakup Moğulgani  / Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir