• DOLAR 34.191
  • EURO 37.563
  • ALTIN 2890.4
  • ...
Ramazan çocuklarla güzel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Ramazan ayını büyük sevinç ile karşılayan çocuklar, oruç tutmayı, namaz kılmayı çok sevdiklerini dile getirerek Teravih namazlarını kaçırmamaya gayret ettiklerini belirtiler.

Şanlıurfa’nın sıcağında büyük sevinç ile oruç tutuklarını dile getiren çocuklar sevinçlerini İLKHA mikrofonlarına aktardı. Sahuruyla, iftarıyla, teravihiyle, Ramazanı değerlendirmeye çalışan çocukların dilinden işte Ramazan:

“Herkese orucunu tutmasını tavsiye ediyorum”

Kendisinin 4 yıldır oruç tutuğunu belirterek herkese oruç tutmayı tavsiye eden Hüseyin Karadal, “Gece sahura kalkıyoruz. Birşeyler yiyoruz. Sonra camiye gidip namaz kılıp Kur’an-ı Kerimi dinliyoruz.  Bu şekilde Ramazan’ın bereketinden faydalanmaya çalışıyoruz. Çalıştığım için sabah erkende iş yerine geliyorum. Herkese orucunu tutmasını tavsiye ediyorum. Ben 4 yıldır orucu tutuyorum. Bu yıl çok sıcak olmasına rağmen hiç orucu bozmadım. “ ifadelerini kullandı.

“Sahurlar ayrı bir güzel”

Sahurların ayrı bir güzel olduğunu ifade eden Ömer Faruk Şahin ise havaların sıcak olmasına rağmen oruçlarını tutuğunu ifade ederek şunları kaydetti : “Burada Sahurlar ayrı bir güzeldir. Hava sıcak olması bizleri oruç tutarken zorluyor. Havaların sıcak olmasına rağmen oruçlarımızı tutabiliyoruz. Günlerimiz iyi geçiyor. Sabah kalkıp camiye geliyoruz. Kuran dersini alıyoruz. Kuran ziyafeti için öğlen veya ikindi namazlarında değişik camilere gidip mukabele dinliyoruz. İftar vakti ise hocanın ezanı biran önce okumasını bekliyoruz. İftardan sonra Eyüp Peygamber Camisine teravih namazı için geliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yaşının 12 olduğunu söyleyen İsa Şahin, havaların sıcak olması sebebiyle iki üç gün orucunu kırmak zorunda kaldığını hüzünlü bir şekilde dile getirerek, diğer günler orucunu tuttuğunu söyledi.

Sabah kalktıktan sonra camiye cüz öğrenmek için geldiğini söyleyen Şahin, daha sonra dükkâna çalışmaya gittiğini söyleyerek, iftardan sonra teravihleri kaçırmamaya çalıştığını ifade etti.

“Oruçlarımı tutuyorum ve oruç tutmayı da çok seviyorum”

Çocuklardan Ahmet Demircan ise, “Oruçlarımı tutuyorum ve oruç tutmayı da çok seviyorum. Aynı şekilde namaz kılmayı da çok seviyorum.  Sabah kalktıktan sonra camiye ders almaya geliyorum. İftardan sonra teravihlere katılmayı ihmal etmiyorum. İftar vakti çok seviniyorum çünkü susamışım ve o anda su içeceğiz.” Dedi. ( Mustafa Bikeç- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir