• DOLAR 34.198
  • EURO 37.501
  • ALTIN 2886.188
  • ...
Şanlıurfa KHB'den minibüste doğum açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale Süleymanşah çadır kentinde kalan Suriyeli bayanın doğum için götürüldüğü hastanede servis minibüsünde doğum yapmasıyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, söz konusu doğumun ebeler tarafından gerçekleştirildiğini savundu.

Açıklamada, "08.07.2014 tarihinde saat 9.30'da Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Sahra Semt Polikliniğinden hastanemize getirilen Fevziye Halil isimli hastanın servis aracında doğum yapmak üzere olduğu acil birim personelleri tarafından doğumhaneye bildirilmiştir. Bunun üzerine Ebe M. B, Ebe Ö.G ve Hizmetli Personel S.S ile birlikte acil doğum çantasıyla hemen hastanın yanına gidilmiştir. Araca girildiğinde hastaya yapılan vajinal muayenede bebek başının dışarda olduğu görülmüş hastaya araç içerisinde acil doğum müdahalesi yapılmak zorunda kalınmıştır." denildi.

Doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleştiği ve anne ile bebeğin daha sonra güvenli bir şekilde hastanenin doğumhane birimine çıkarıldığı belirtilen açıklamada, burada gerekli tüm tıbbi tedavilerin yapılmasının ardından anne ve bebeğin servise alındığı kaydedildi.

Yapılan tüm bu müdahale ve bakımlardan sonra anne ve bebeğin sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu edildiği ifade edildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir