• DOLAR 34.215
  • EURO 37.562
  • ALTIN 2888.43
  • ...
Galatasaray Lisesi Önünde İsrail Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taksim`de Siyonizm`e lanet yağdı

Filistin Dayanışma Derneği tarafından Taksim`de düzenlenen kitlesel basın açıklamasında Gazze`ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail`e lanet yağdı.

İSTANBUL - Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER), Filistinli Müslümanları desteklemek, İsrail`i lanetlemek için Taksim`de kitlesel basın açıklaması düzenledi.
“Kahrolsun İsrail”, “Gazze`ye selam direnişe devam”, “Siyonist İsrail Filistin’den defol” sloganlarının atıldığı program saat 13.00’te başladı.

Basın açıklamasını İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım okudu. Siyonizm ve Emperyalizm gerçekleştirdikleri bu vahşetle terorizmin alasını yaptıklarını söyleyen Yıldırım, çocuk ve kadınları katleden ve dünyaya Hamas ve islami Cihad`ı vurduğunu söyleyen alçak, katil ve yalancı bir zihniyetle karşı karşıya olduklarının altını çizdi.

“İsrail’de Hitler`in zihniyeti mevcut”
Bu zihniyetin Hitler benzeri bir soykırım gerçekleştirdiğinin altını çizen Yıldırm,  “Filistin`de soykırım yapıyorlar. Aynen Hitler`in yapmış olduğu soykırım gibi. Kara harekâtına başlayan İsrail askerlerİ arasında psikolojik sorunlar başlamış. Bundan dolayı İsrail dış ülkelerden asker getirtiyor. Şuanda dünyanın her tarafından İsrail askerleri gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Sakın ha uçağa binip de Filistinlilere karşı savaşmaya kalkmayın”
Türkiye`deki Yahudi cemaatine seslenen Yıldırım, “Biz Siyonistlere sesleniyoruz. Türkiye`den Siyonistlere destek veren güruha sesleniyoruz. Sakın ha uçağa binip de Filistinlilere karşı savaşmaya kalkmayın. Hepinizi tek tek bu havaalanında arkadaşlarımız takip edecek ve tespit ettiklerimizi mahkemeye vereceğiz. Nasıl ki, sizin generalleriniz yargılandı ise sizler de yargılanacaksınız. İsrail’e diyoruz ki, bu saldırıları durdurun.

Siyonistlerin mallarını boykot etme kararımız devam ediyor ve bu firma vergilerinin hepsinin MOSAD`a gittiğini biliyoruz. Türkiye`deki istihbarat ve siyasetçilere sesleniyorum. Siyonizm`e giden bu firmaların bir an önce tespit edilip ona göre yanıt verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Acilen bu Siyonist kabileyi istifaya çağırın”
İsrail halkına da seslenen Yıldırım, “Bu beyinsiz liderlerinize karşı gelmenizin vakti gelmedi mi? Sizlere de zarar veriyorlar. Bu saldırılarla hepiniz katil olarak anılıyorsunuz. Acilen bu Siyonist kabineyi istifaya çağırın. Filistin davası tüm mezheplerin birleştiği bir davadır. Bütün etnik yapıların birleştiği bir davadır. Eğer bu kara harekatını yaparsanız, geçmişte olduğu gibi konsolosluğun önündeki kuşatmayı göreceksiniz.  Bu direniş Londra, Irak, Bakü, Libya, Tunus, Türkiye ve Suriye`de yükselecektir.” diye konuştu.

“Safımızı belirlememiz durumundayız”
Daha sonra Özgür Der Başkanı Rıdvan Kaya yaptığı açıklamada, “Burada elbette ki Filistin üzerine yağan bombaları, yapılan katliamı sadece slogan atarak ve bir araya gelerek engelleyemeyiz. Ama biz safımızı belirlemek durumundayız. Zalimlere, katillere ve işbirlikçilere karşı bu katillerin hamilerine karşı safımızı ortaya koymalıyız ki, en azından bu zalimlere karşı izzetle direnen kardeşlerimizin yalnız kalmadıklarını bilmeleri gerekiyor.” dedi. (Fikret Kavgalı/Miraç Aslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir