• DOLAR 34.229
  • EURO 37.544
  • ALTIN 2878.711
  • ...
Diyarbakır`daki Annelere Trabzon`dan Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan ailelerin eylemi devam ediyor. Ailelere her geçen farklı kurum ve kuruluşlardan destek geliyor. Bugün de Trabzon`dan sivil toplum kuruluşlarından destek açıklaması geldi.
Trabzon`da MAZLUMDER ve İHH üyeleri, Diyarbakır`da çocukları terör örgütünce kaçırılan ve seslerini duyurmak için oturma eylemi yapan ailelere destek için biraraya geldi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti`nde bir araya gelen İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri adına basın açıklaması yapan İHH Gençlik Kolları Başkanı ve MAZLUMDER üyesi Sıddıka Terzi, Diyarbakır`da terör örgütü tarafından kaçırılan ya da ikna edilerek dağa götürülen çocukların annelerinin 19 Mayıs`ta Diyarbakır Dağkapı Meydanı`nda başlattıkları oturma eyleminin sürdüğünü ifade etti.

Daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaparken belediye görevlilerince kovulan annelerin Ankara`ya gidip Cumhurbaşkanı, Başbakan ve yetkililerle görüşüp geri dönerek çocukları serbest kalana kadar eylemlerine devam etme kararı aldığını vurgulayan Terzi, "Anneler çok haklı olarak çocuklarının serbest bırakılmasını istiyorlar" dedi.

Terzi, çocukları ailelerinden ayırıp dağa götürmeyi, silahlı eğitime tabi tutmayı veya silahlı mücadeleye sevk etmeyi din, hukuk ve toplum vicdanının asla kabul etmediğini belirterek, "Çocukların tehlikeli savaş ortamlarından mümkün olduğunca uzak tutulması gerekir. Çocukların yeri dağlar değil, okul ve ailelerinin yanıdır" diye konuştu.

MAZLUMDER olarak annelerinin gösterdiği direnişi takdirle karşıladıklarını ve barış sürecinin devam ettiği ortamda terör örgütünün de çocukları serbest bırakmasını isteyen Terzi, "Barış sürecinin daim olması, huzur ve güvenin yeniden oluşması ve kardeşliğin hakim olması için herkesi katkı yapmaya davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. Basın toplantısına MAZLUMDER Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar da katıldı.

ÇADIRLARA KLİMA BAĞIŞI

Bu arada bir ayı aşkın süredir eylemlerine devam eden aileler en büyük sorunlarından biri olan sıcaklıktan korunmaları için Ankara İnanç Platformu önemli bir adım attı.

Platform tarafından ısı yalıtım özelliğine sahip yeni çadırlar getirildi. İçlerine klima bırakılacak çadırların, aileleri aşırı sıcaklardan koruması sağlanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir