• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Meteoroloji aşırı sıcaklıklara karşı uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin Basra alçak basınç merkezinin etkisinde bulunduğu bildirildi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği hatırlatıldı.

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki 3 gün boyunca artmaya devam etmesinin beklendiği belirtilen açıklamada; Türkiye’nin güneydoğu ve iç bölgelerinde yani Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun batısı, İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz ve Akdeniz’in iç kesimleri ile Marmara’nın doğusunda hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyredeceği, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimleri ise, mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği bilgisi yer aldı.

Güneş çarpmasına dikkat

Açıklamada, Adana ve çevresinin yüksek nem oranı sebebiyle sıcaklığın daha yüksek hissedileceği tahmin edildiği ifade edilerek, “Yüksek sıcaklıkların yol açabileceği olumsuzluklara karşı (ısı/güneş çarpması ve diğer sağlık problemleri) vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle saat 10-16 saatleri arasında güneş altında kalınmaması ve koruyucu tedbirlerin alınması tavsiye edilmektedir.”denildi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir