• DOLAR 34.21
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2877.485
  • ...
İhsanoğlu'un sloganını ve logosunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu düzenlediği toplantıyla Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında kullanacağı slogan ve logoyu açıkladı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Ekmek İçin Ekmeleddin" sloganıyla seçime girecek olan İhsanoğlu'nun logosu da buğday tarlası şeklindeki Türkiye haritası olarak açıklandı.

İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı olduğunda milletin birliğini sağlayacağını, hem İslam dünyasında, hem batıda yani bütün dünyada Türkiye’nin örnek ülke olması için çalışacağını söyledi.

Gazetecilerin birçok konuyla ilgili sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, çözüm süreci ve anadil hakkıyla ilgili olarak, "Anadil insanın temel hakkıdır, ana sütü gibidir. Ana dilinizi konuşamıyorsanız, vatanınızda yaşamıyorsunuz demektir. Bu büyük bir haksızlık oldu ve giderilmeli." ifadelerini kullandı.

Kürt meselesinin en hassas mesele olduğunu ve bunu barışla halletmenin yollarının bulunması gerektiğini belirten İhsanoğlu, "Bunu sağlamak için çok önemli tecrübelerimiz var. Bin senedir birlikte yaşıyoruz ve birçok ortak noktamız var. Dil farkı da var tabi ve dile karşı ülkemiz hata yapmıştır.

Her şeyi sopaya havale etmeye alışmış bir milletiz. İnsanların anadilinde konuşmasını engellemek kabul edilemez. Ben Türk anne ve babanın evladı olarak yabancı bir ülkede doğdum. Anadil insanın temel hakkıdır, ana sütü gibidir. Ana dilinizi konuşamıyorsanız, vatanınızda yaşamıyorsunuz demektir. Bu büyük bir haksızlık oldu ve giderilmeli...

Silahlar terk edilmeli, ateşkes devam etmeli, insanlar huzur ve hürriyet içinde kendi istedikleri yerde yaşamalı. Bu yapılırken, toprak bütünlüğü, siyasal rejim zedelenmemeli. Bayrağın ve birliğin korunması lazım. Bu noktada büyük bir ortak anlayış olduğunu görüyorum. Biz bu işi çözecek imkanlara sahibiz. Elbette cumhurbaşkanı da bunları kolaylaştırıcı bir rol oynamalı." dedi.


 

"Gençlere çapulcu dedirtmem"
Gençlere sıkmabaş da çapulcu da dedirtmeyeceğini dile getiren İhsanoğlu, "Konuşmasına dua ile başlayan İhsanoğlu, "28 Şubat’ta gencecik kız çocuklarımıza sıkmabaş diye bağıranlar vardı. Ben buna karşı dokuz çocuğun yanında durdum, makamım elimden alındı. Ben öğrencilerime sıkmabaş diye hakaret ettirmem…
Geçen sene bugün kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz kaybedilen canlardan biri. Bir daha böyle acılar yaşanmaması için yola çıktım. Hepsinin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun.D

emokratik eylemleri porovoke etmek isteyen gruplar çıkacaktır. Devletin görevi sapla samanı ayırmaktır. İdealist gençlerin hepsini birden itham etmekle, ülkeyi bölmekle devlet yönetilemez." diye konuştu.

Hükümetin dış politikasını da eleştiren İhsanoğlu, "Pilot, diplomat ve şoförleriniz rehin alınıyorsa, içeride ve dışarıda hedef oluyorsanız bir sıkıntı var demektir. Birkaç ülkede büyükelçilikleriniz yoksa ve eski ticari yollarınız kapatılmışsa sıkıntı var demektir. Onu için bunu gidermenin zamanı geldi. Aksi durumda dünyada yalnızlığımız daha da artacak." dedi.

"Filistin'de devlet nişanı alan ilk ve Türk benim"
Türkiye’nin Ortadoğu’da taraf tutmaması gerektiğiyle ilgili sözleri, hatırlatılan İhsanoğlu, bu sözlerinin Filistin'le ilgili olmadığını söyledi. İhsanoğlu, "Daha çok Arap itilafları ve kavgalarıyla ilgili söyledim bu sözü. Bu konuda taraf tutmanın bölgede Türkiye’ye neler getirdiğini izah etmeye çalıştım...

Filistin’de devlet nişanı alan ilk ve tek Türk benim. 20 bin yetimin kefaletini, Gazze’de Somali’de İslam dünyasının birçok yerinde, aç susuz kalmış insana, bebeğe,  karnını doyurmasına sebep oldum. Yüz binlerce insanın hayatta kalmasına sebep oldum." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir