• DOLAR 34.216
  • EURO 37.542
  • ALTIN 2875.645
  • ...
Çocukların dilinden oruç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Kendilerine henüz farz olmadığı halde Ramazan ayında oruç tutmanın sevinci içerisinde olan Batmanlı çocuklar, orucun sıcak yaz aylarında zor olduğunu fakat buna rağmen tutmak istediklerini dile getirdiler.

Ramazan ayını ibadet ederek ve Kur-an dersi alarak ihya etmeye çalıştıklarını belirten çocuklar, Allah’ın dinini yaşamanın kendilerine gurur verdiğini söylediler.

İşte çocukların dilinden oruç:

Allah’ın rızasını kazanabilmek için oruç tuttuğunu söyleyen 12 yaşındaki Ömer Tağaç, “17 saat oruç biraz zor oluyor ama Allah emrettiği için oruca dayanıyoruz. Batman sıcaktır, karasal iklimdedir.  Başka yerler olsaydı, soğuk yerler olsaydı daha kolay olurdu. Ama biz bazen camiye geliyoruz, cami serindir. Elhamdülillah 8 yaşından beri orucumu tutuyorum.” şeklinde konuştu. 

Bazen oruç tutup bazen tutamadığını ifade eden Osman İnsel, “Kur-an kursuna geliyoruz, hem Kur-an okuyoruz, hem mevlüd okuyoruz sonrasında din dersi alıyoruz. Din dersinde de din ile ilgili şeyler okuyoruz. Ondan sonra da 5 vakit namaz var, 5 vakit namazı da kılıyoruz.  Çok yoruluyoruz. Zorluk bazen oluyor. İnsan acıkıyor ama susuyor, bir bardak suya muhtaç oluyor. Başka kişilerin Suriye’dekilerin falan onların durumunu düşünmeliyiz.” Dedi.

4 senedir oruç tuttuğunu söyleyen İbrahim Kaya, “Bazen zorlanıyorum. Allah için ibadet  yapmak bana gurur veriyor. Her gün Kur-an kursuna geliyorum. Kur-an’ımı ve mevlidimi okuyorum ve sonra din dersimizi alıyorum. Sonra camiye gidip 5 vakit namazımı kılıyorum.” ifadelerini kullandı.

Orucun zorluklarının çok olduğunu ifade eden Abdussamed Sav, ise “Ben 14 yaşındayım, 10 yaşımdan beri oruç tutuyorum. Okulların kapanmasıyla Yaz Kur’an kurslarımız başladı. Oruç biraz zor geliyor ama tutuyorum. Batman sıcaklığı 43-44 dereceye kadar çıkabiliyor.  Bunun yüzünden insanlar fazla acıkmayıp, çok susayabiliyor.” şeklinde konuştu.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir