• DOLAR 34.271
  • EURO 37.701
  • ALTIN 2875.638
  • ...
Ağrı'da Tarım personeline yönelik Netcad Eğitimi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Serhat Kalkınma Ajansı desteği ile uygulanan, “Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Teknik Personellerine NETCAD Eğitimi” isimli projesi çerçevesinde İl Müdürlüğünde görevli 30 teknik personele yönelik toplam 12 gün (68 saat) sürecek eğitim programı İl Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.

Açılış konuşması yapan Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Zeki Çelik, verilecek eğitimle personeli daha kalifiyeli hale getirerek kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çelik, “Verilecek olan bu eğitimle, CAD yapısında veri üretimi, yönetimi, analizler; Coğrafi Bilgi Sistemleri-GIS yapısında veri üretimi, yönetimi, analizler; Damla Sulama (Tarımsal Sulama Projelendirme), Arazi Toplulaştırma Projelendirme ve Uzaktan Algılama eğitimleri olmak üzere toplam 5 konuda eğitim verilecektir. Verilecek bu eğitimle personelimiz daha kalifiye hale getirilecek ve hizmet kalitemiz artacaktır.” dedi.

12 gün (68 saat) boyunca sürecek eğitime İl Müdürlüğünde görevli 30 teknik personelin katılacağını ve eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara Sertifika verileceğini belirten Çelik, personele yönelik benzer eğitimlere bundan sonra da devam edileceğini söyledi.

Eğitim sonunda kursiyer kazanımlarının sahada karşılığı ise, Toplulaştırma kapsamında meydana gelen zarar alanlarının tespiti, Sulama Kanallarının hangi parselden geçtiği, Tarım dışı başvurularda parselin konumu, Toprak etüt ve haritalama, Yoğun tarım alanlarındaki imar planı taleplerinin değerlendirilmesi, İlde Coğrafi Bilgi sistemlerinin etkin kullanılması, Parseller üzerinden bitki deseni baz alınarak tarım parsellerinin oluşturulması, Bölgesel anlamda tarımsal istatistik verilerin doğruluk payının artırılması, İşletme yerlerinin belirlenmesi olacak. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir