• DOLAR 34.216
  • EURO 37.539
  • ALTIN 2878.215
  • ...
Barakada yaşayan aileye Merhamet Eli sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl merkez Kaleönü Mahallesinde mağduriyet içinde yıkık ve dökük evde yaşayan biçare aileyi evinde ziyaret eden Merhamet Eli Gıda Bankası aileye yardımda bulundu.

Aynı yerde bulunan kümes gibi 2 evde yaşayan Aydın Karasungur ile hasta eşi ve Müşrika Beyiç ile kızı kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

“Yıkık ve dökük yerde yaşayan aileler yardım bekliyor”
Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, Mağduriyet içinde yıkık ve dökük yerde yaşayan ailenin barınma ihtiyacı olduğunu belirterek, Valilik tarafından ya da bir hayırseverin bu Ramazan ayında onlara bir barınma yardımında bulunmasını istedi.

“Evleri harabedir, yaşanılır gibi değil”
Merhamet Eli olarak bu 2 aileye yaklaşık olarak 2 yıldır yardım ettiklerini söyleyen Tamaç, “Bu 2 aile de çok mağdurdur. Görüldüğü gibi evleri harabedir. Yaşanılır gibi değil. Bu 2 ailenin de evi ahır misali bir yerdir.” dedi.

“Yetkililer, bu ailelere barınacak ev sağlasınlar”
Tamaç, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz burada özelikle yetkililere, Bingöl Belediye başkanına, Valiye sesleniyoruz, bu garibanlara bir barınak sağlasınlar. İmkânlar dâhilinde nasıl olacaksa, TOKİ’yle anlaşılır bir binanın bodrum katında bir daire mi verilir. Ya da arsa alınır, bir ev yapılır. Valiliğe bağlı sosyal yardımlaşma vakfının imkanları kullanılarak bu garibanlara sahip çıkılması ve onlara barınma sağlanabilir.”

"Kış aylarında dışarıda ateş yakıp yemek pişiriyorlar”
“Kış aylarında dışarıda ateş yakıp yemek pişiriyorlar.”  diyen Tamaç, “Müşrika teyze kızıyla beraber kalıyor. O da annesi kadar biçaredir. Kendilerinin sahipleri yok çaresizdirler. Aydın Karasungur’un eşi rahatsız, kendisi de rahatsızdır. Bir gelirleri de yok. Artık kim ne verirse kıt kanat geçiniyorlar. Bu gördüğünüz zavallı yaşlı kadın, çöplerde plastik toplayarak geçinmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu tür insanlara Valiliğin sahip çıkması gerekiyor”
Tamaç, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sosyal yardımlaşmadan 2 yıldır bir şey almadıklarını söylüyorlar. Kendileri de zaten şimdi söyledi. Bu tür insanlara Valiliğin sahip çıkması gerekiyor. Biz bir derneğiz lakin bizim imkanlarımız kıt ve sınırlıdır. Biz dernek olarak onlara ne ev yapabiliriz, ne de bir arsa alıp ev yapabiliriz. Böyle bir imkanımız yok.  Keşke bir hayırsever zengin ağabeyimiz ve kardeşimiz çıksa bu insanlara birer göz daire verse, Bingöl'de böyle zengin insanlar vardır. Kim böyle bir hayır işlerse bu aziz mübarek Ramazanda ne kadar sevabı büyük olur. Hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir