• DOLAR 34.288
  • EURO 37.496
  • ALTIN 2914.17
  • ...
Zirai ilaç bayilerinin sorunları masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Dairesi Başkanlığı Ziraat Bayilerden Sorumlu Şube Müdürü Hasan Yılmaz Dursun Şanlıurfa’daki zirai ilaç bayilerinin sorunları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Yrd. Doç.Dr. Ali Rıza Öztürkmen'i ziyaret etti.

Şube Müdürü Dursun’un, ziraat bayilerinin sektörel sorunlarını belirlemek, çözüm önerilerini tartışmak ve ilgilileri aynı çatı altında bir araya getirmek amacıyla Şanlıurfa’ya geldiği belirtildi.

İlçeleri gezerek usulsüz çalışan ve eksik belgesi olan bayileri uyaran Şube Müdürü Dursun, ziraat bayileri için daha iyi çalışma koşullarının oluşturulması gerektiğini vurgulayarak yapılan bu kontrollerin daha sık ve düzenli yapılacağını ifade etti.

Şanlıurfa’da son günlerde sayısı artan ruhsatsız ilaç bayilerinin kapatılması, kontrollerin sıklaştırılması, tespit edilen bayilere yasal uygulamaların bir an evvel yapılması gerektiğini belirten Yrd.Doç.Dr. Öztürkmen, bu konuda mağdur meslektaşlarının olduğunu ve bu sorunun giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyarette sahte ve kaçak bitkisel üretim girdilerinin üretim ve pazarlanmasında denetimler etkinleştirilmesi konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın birlikte çalışmaya hazır olduğu dile getirildi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir