• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
"Hukuk herkese eşit olarak uygulanılmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Anayasa Mahkemesinin uzun tutukluluk süresinden dolayı Ergenekon ve Balyoz davalarında verdiği kararları İLKHA`ya değerlendiren Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, bunun İslami davalar için de uygulanması gerektiğini aksi halde bunun çifte standart olacağını ifade etti.

Ülkemizde sadece Kur’an-ı Kerim dersi verdiklerinden dolayı 28 Şubat sürecinde mağdur edilerek cezaevlerine atılanların bulunduğunu belirten Karalar, “28 Şubat darbesini yapanlar şu an serbest kaldılar fakat İslami davadan cezaevinde olan Müslümanlar halen cezaevindeler. Serbest kalmadıkları bir yana cezaevlerinde unutuldular. Yine ülkenin huzurunu kaçırdıkları için farklı davalardan yargılananlar da şu an dışarıdalar. Ne yazık ki dinini yaşamak isteyenler hala zulüm görmeye devam ediyorlar.”dedi

“Yeniden yargılanmayı bırakın mütedeyyin insanlar cezaevlerinde unutuldu”

Ülkemizde hak ve hukukun tüm kesimlere eşit uygulanmadığını ifade eden Karalar, “Ergenekon ve Balyoz davalarından dolayı ceza alanlar yeniden yargılanma sürecinden faydalanırken maalesef mütedeyyin şahıslar hiçbir şekilde bundan yararlandırılmıyor. Yeniden yargılanmayı bırakın mütedeyyin insanların cezaevlerinde oldukları bile bilinmiyor. Ne yazık ki hukuk herkese eşit olarak uygulanmıyor. Mademki Ergenekon ve Balyoz davasından yargılayıp tutukladığınız şahıslar suçlu idiler neden serbest bıraktınız. Yâda suçsuz idiler ise neden aylarca ülkenin gündemini bu tutuklamalarla meşgul ettiniz. Suçsuz dediğiniz şahısların cezaevi çıkışı söylemleri hiç de hoş karşılanacak söylemler değildi. Ağza alınmayacak cümleler sarf ettiler. Adalet tüm kesimlere eşit uygulanmalıdır. ”diye konuştu.

Yetkililere de seslenen Karalar, “Tüm vatandaşlarınıza eşit davranmalısınız. Bir kesime iyileştirme yapılırken bir kesime ise vurdumduymaz davranmak haksızlıktır. Eğer vatandaşlarınıza aynı muamelede bulunmazsanız bunun hesabını veremezsiniz.”ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir