• DOLAR 34.239
  • EURO 37.505
  • ALTIN 2870.617
  • ...
 Gazze`nin tek kapısı `3` gün açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın, Gazze`nin dış dünyayla tek bağlantısı Refah Sınır Kapısı`nı bu sabah istisnai durum için 3 günlüğüne açacağı bildirildi.

Filistin`in Kahire Büyükelçiliği`nden yapılan açıklamada, Mısır yönetiminin, Refah Sınır Kapısı`nı bu sabah Gazze Şeridi`nden gelecek yaralılar için açacağı belirtildi.

siyonist israil’in başlattığı operasyon sonucunda yaralananların Mısır hastanelerinde tedavi altına alınacağı kaydedilen açıklamada, Mısır Sağlık Bakanı Muhammed Sultan`ın beraberindeki heyetle Refah Sınır Kapısı`na gideceği ve Gazze Şeridi`nden gelecek ilk yaralı kafilesini karşılayacağı ifade edildi.

Açıklamada, Filistinli yaralıların ambulanslarla Sina`daki el-Ariş ve Refah hastanelerinde tedavi altına alınacağı, özel tedavi gerektiren hastaların ise başkent Kahire’ye nakledileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı`na ait ambulanslarla 15 doktorun da sınır kapısında olacağı ve Filistinli hastalarla ilgilenecekleri belirtildi.
Mısır Gazze`ye tıbbı yardımların geçişine izin verecek

Öte yandan, Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından Gazze’de yapılan açıklamada, "Mısır yönetimi, bu sabah Refah Sınır Kapısı`nın açılacağını, hastaların Mısır`a kabul edileceğini ve Mısır tarafındaki sınır kapısında bekleyen tıbbı yardımların Gazze`ye geçişine izin verileceğini bildirdi" ifadesine yer verildi.

Batı Şeria`da 12 Haziran`da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından siyonist israil’in Gazze`ye yönelik askeri operasyon başlatmasından bu yana Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısını ilk kez açacağı bildirildi. Mısır, 3 Temmuz 2013`teki askeri darbenin ardından, işgalci israil`in ablukası nedeniyle Gazze`nin dünyayla tek bağlantı Refah Sınır Kapısı`ndan geçişlere istisnai durumlarda ve süre sınırlaması koyarak izin veriyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir