• DOLAR 34.264
  • EURO 37.6
  • ALTIN 2878.577
  • ...
BMGK`ya Filistin İçin Toplantı Talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mansur, Kuveyt`in BM Daimi Temsilcisi Mansur El-Otaibi ve Suudi Arabistan`ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah El-Muallimi ile İsrail`in Gazze`ye düzenlediği saldırılara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Riyad Mansur, İsrail`in saldırıları nedeniyle bugün Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve bazı Arap ülkelerinin temsilcileri ile BM Güvenlik Konseyi Başkanı`yla bir araya geldiklerini ve Konsey`in acil toplantıya çağrılması talebini ilettiklerini belirtti. Mansur, bugün toplantının gerçekleşmesini umduklarını aktardı.

Uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasının birinci sorumlusunun BMGK olduğunu vurgulayan Mansur, "İsrail`in saldırıları uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmektedir. BMGK isterse bu saldırıyı durdurabilir. Konsey`in `biz bu konuya karışmak istemiyoruz` deme hakkı yok" dedi.

Mansur, İsrail`in ayrım gözetmeden yaptığı saldırılar nedeniyle savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediğini de vurguladı.
İsrail bölmek istiyor

Riyad Mansur, İsrail`in Filistin`de El-Fetih ve Hamas`ın uzlaşmasına en başından beri karşı çıktığını ve bunu gayrimeşru göstermeye çalıştığını dile getirerek, "Biz, bütün Filistin halkı bir ve bütünüz. Filistin halkı Başkan Mahmud Abbas`ın arkasındadır. İsrail ülkemizi ve siyasi birliğimizi bölmek istiyor" diye konuştu.

Mansur, Gazze`deki ablukanın BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve uluslararası toplum tarafından hukuksuz olarak nitelendirilen ablukanın kaldırılmasını da istedi.

Suudi Arabistan`ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah El-Muallimi de İsrail`in insanları toplu cezalandırmaya tabi tuttuğunu belirterek, bunun sonlandırılmasını talep etti.

Arap ülkelerinin temsilcilerinin ardından basına açıklama yapan İsrail`in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor ise Hamas`ı suçlayarak, "terörist örgütün" Filistin Parlamentosunda temsil ediliyor olmasını kabul edemeyeceklerini söyledi.

Gerilimi Hamas`ın artırdığını savunan Prosor, saldırıları nedeniyle sivillerin öldüğünü kabul ederek, bunu en aza indirmeye çalıştıklarını ileri sürdü.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir