• DOLAR 34.289
  • EURO 37.645
  • ALTIN 2889.431
  • ...
Casusluk Krizi Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, ABD yönetimi ile güvenlik ve özgürlük haklarının uyuşması konusunda "derin anlaşmazlık" yaşadıklarını söyledi.

Federal Basın Merkezi`nde gazetecilerin sorularının cevaplayan Seibert, Almanya ve ABD arasındaki partnerliğin "tarihi" olduğunu ve bunun 2014 yılında da büyük önem taşıdığını belirtti.

Ancak, Almanya ve ABD`nin güvenlik ve özgürlük haklarının uyuşması konusunda "derin anlaşmazlık" yaşadığını ifade eden Seibert, bu derin anlaşmazlığın ortaklıktaki güveni etkilediğini vurguladı. Seibert, ABD`nin Alman hükümetinden direk bir şekilde bilgiler isteme imkanına sahip olduğunu kaydetti.

Federal Kriminal Dairesi (BKA) ve Federal Savcılık memurlar bu sabah ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle Berlin`de bir kişinin evi ve ofisinde arama yapmıştı.

Öte yandan Almanya`da geçen hafta BND`de görevli bir ajan, ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. ABD`ye para karşılığı casusluk yaptığını itiraf eden ajan, yaklaşık iki yıl çift taraflı çalıştığını ve 2012 yılından bu yana 218 belgeyi ABD gizli servisine ilettiğini söylemişti.

Olayların ardından ABD`nin Berlin Büyükelçisi John B. Emerson`un, Almanya Dışişleri Bakanlığı`na giderek Bakanlık Müstaşarı Stephan Steinlein ile görüştüğü bildirilmişti. İçeriği hakkında açıklama yapılmayan görüşmenin, Emerson`un isteğiyle gerçekleştiği ifade ediliyor. Büyükelçi Emerson geçen hafta Dışişleri Bakanlığı`na çağrılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir