• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Hizbullah Hükümlüsü İlahiyatı Birincilikle Bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hizbullah davasından 18 yıldır cezaevinde olan M. Şerif Çelik Dicle Üniversitesi İlahiyat Bölümünden birincilikle mezun oldu. Ordu Cezaevinde bulunan Çelik, mezuniyet törenine katılamadı. Mezuniyet törenine katılan kardeşi Fadlullah Çelik ağabeyinin ödülünü buruk bir sevinçle aldı.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM) mezuniyet töreni düzenlendi. Kongre merkezinde gerçekleşen mezuniyet törenine İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan, öğretim üyeleri ve mezun olan 300 İLİTAM öğrencisi aileleri ile birlikte katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ordu Cezaevinde Hizbullah davasından tutsak bulunan Çelik’in birinci olup törende bulunamaması üzüntüye sebep oldu. M. Şerif Çelik’in ödülünü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Önalan kardeşi Fadlullah Çelik’e takdim etti.

Daha sonra söz alan öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Davut Işıkdoğan, “M. Şerif Çelik kardeşimiz cezaevinde olmasından ötürü aramıza katılamadı. Onun yerine kardeşi katıldı. Buradan belirtmek isterim ki, cezaevindeki bütün olumsuz koşullara rağmen bölümü birincilikle bitirmesi takdire şayandır. Kendisini kutluyorum. Her ne sebepten olursa olsun Allah’tan kendisini bağışlamasını, mağduriyetlerinin giderilmesini ve özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum.” dedi. Işıkdoğan`ın bu sözleri, salonda uzun süre alkış topladı.

Duygularını İlke Haber Ajansına anlatan Çelik`in kardeşi, sevinç ve hüznü birlikte yaşadığını, geçmişte devletin ailesine büyük zulümler yaşattığını, şimdi ise sürgün ve çifte standartla acılarını katmerleştirdiğini söyledi.

Hukukun kendilerine ayrı Ergenekon ve KCK benzeri davalara ayrı uygulandığını ifade eden kardeşi, “Allah biliyor ve görüyor; bizleri de onları da. Ağabeyimin dosyasına kim bakarsa ve bunu mevcut hukuk ve kanunlara vurursa ne derece bir zulmün ortaya çıkacağı görülebilecektir. Ama maalesef bu sorumluluğu taşıyanlar görmemek için uğraşıyor, görmek için değil! Peki, bu zalimler yarın da Allah’ın kendilerini göreceğini ve merhamet edeceğini mi sanıyorlar? Allah onlara yapıp ettiklerini gösterecek. Maalesef bunların abdestli namazlı insanlar olması bir başka trajik durumu ortaya koyuyor. Yazık ediyorlar kendilerine.” diyerek gündemdeki tahliyelere ve hukukun çifte standardına tepki gösterdi. 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir