• DOLAR 34.271
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2881.14
  • ...
Kürt silahlı birlikleri Kobanê'yi savunmak için birleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

QAMIŞLO- Suriye’de birçok Kürt silahlı grubun Koban’ı IŞİD’e karşı korumak için birleştiği öğrenildi. Suriye’deki Newroz grubu Azadi, Bahuz, Rojava Peşmergeleri, Afrin Peşmergeleri, Sakır, Kürt Arap Kardeşliği grupları Kobanê IŞID’ın saldırılarına karşı korumak için birleştiklerini duyurdu.

Gruplar yayınladıkları bildiride kısaca, “Biz şuan tarihi bir mesuliyet ile karşı karşıyayız. Bölgemiz terörist karanlık güçler tarafından tehdit altındadır. IŞİD hilafet ilan ettikten sonra Kürt bölgelerini kuşatmaya başladı. Kürt bölgelerini korumak zorundayız.” İfadelerine yer verdi.

Grupların açıklamasında PYD’nin Kobanê’de karışıklık çıkardığına dikkat çekerek, “ Amaç Mesut Barzani’ye baskı yapılsın ve Kürt devletinin kurulması bu şekilde engellensin.” İfadeleri kullanıldı.

PYD’ nin bölgeyi savunmadığını bilakis Kürt bölgelerini sattığına vurguda bulunulan ortak bildiride,  “ PYD sözde halkı korumak için bölgede silahlı eylemlerine başladı. Ama sadece Kürtlerin kanına girdiler. Birçok Kürt’ü şehit ettikleri gibi birçok köyü yaktılar. YPG’nin içinde de olsa şehit edilen Kürtlere saygı duyuyoruz. Çünkü onların öldürülmesi PKK’nin askeri kolu olan PYD’nin yöneticileri yüzündendir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir