• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
Don fıstığı, fıstık da tatlıcıları vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 30 Mart günü Türkiye genelinde yaşanan don olayı birçok üreticiyi vururken, fıstık üreticilerini de vurdu. Fıstığa don vurmasından dolayı kilo fiyatı 2 katına çıktı. Şuanda kuruyemişçilerde satılan fıstığın kilosu 30-40 TL arasında değişiyor.

Fıstık fiyatının yüksek olması baklava yapan tatlıcıları da vurdu. İç fıstığın kilosunun 80 TL olması tatlıcıların fıstıklı baklava yapmamalarına sebebiyet verdi.

Mısır Çarşısı sorumlusu Abdurrahman Balcı, fıstık fiyatlarının satışlarını etkilediğini söyleyerek, “Bu sene yaşanan don olayından sonra fiyatlar yükseldi. Antep fıstığı 32-39 TL arası, Siirt fıstığı ise 30-40 TL arasında seyrediyor. Bu da satışlarımızı etkiliyor. Fiyat artışından memnun değiliz.” şeklinde konuştu.

Fiyat yüksekliğinden dolayı fıstıklı baklava yapamadıklarını söyleyen Pastane sahibi Mehmet Can Yılmaz ise, “Fıstığın çok pahalı olmasından dolayı müşteriye fiyatı söyleme çekiniyoruz. İç fıstığın kilosu şuanda 80 TL’dir. Geçen sene 45 TL olan iç fıstığın fiyatı şuanda ikiye katlandı. Yükseklik, fıstıklı tatlıların düşmesine sebep oluyor. Müşteri istediği olmazsa, pahalı olduğundan dolayı fıstıklı tatlı yapamıyoruz. Şuanda fıstıklı tatlı kilosu 25-40 TL arasında değişiyor. Bunu tüccarların fıstığı stok etmesine de bağlayabiliriz.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir