• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Muş'un 78 köyünde arazi toplulaştırılması yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Valisi Vedat Büyükersoy,  bu yıl Muş’ta gerçekleşecek olan arazi toplulaştırması ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulundu. Muş’un 78 köyünde arazi toplulaştırılmasının yapılacağını ifade eden Büyükersoy, bunun çok önemli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Toplulaştırmayı, Toprak Reformu Genel Müdürlüğünün yapacağını ifade eden Vali Büyükersoy, “Arazi toplulaştırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Hem tarımsal üretim maliyetleri düşecek hem de toplulaştırma yapılan köylerimizde,  Toprak Reformu Genel Müdürlüğü kanalizasyon hizmetini de toplulaştırma kapsamında yapacak. Ayrıca tarlalar arası tarla içi yolları yapılmakta. Toplulaştırma yapılan arazide yapılan bir diğer hizmet ise tarlalardaki taşlar toplanmakta.” dedi.

Toplulaştırma çalışmaları henüz bitmediği için vatandaşın ufak tefek şikâyetlerinin olabileceğine dikkat çeken Büyükersoy; “Vatandaşın özellikle kanalizasyonla ilgili bazı şikâyetleri var. Toprak Reformu Genel Müdürlüğü üzerinden bizde durumu takip ediyoruz. Tarlaların birleştirilmesinde vatandaşların bazı sıkıntıları şikâyetleri var diye biz de takip ediyoruz. Ama proje henüz bitmedi. Toplulaştırma bittiğinde şikâyetleri olan vatandaşlarımız dâhil herkes memnun olacak.” şeklinde konuştu.

Halkın, tarlalarının yerlerinin değişmesini istemedikleri, bununla ilgili olarak köylü arasında sorunların yaşandığının hatırlatılması üzerine Büyükersoy,  arazi toplulaştırması yapılan diğer illerde de benzer sıkıntıların yaşandığını fakat toplulaştırma bittiğinde şikâyetçi olanların da şikâyetlerinin yersiz olduğunu anladıklarının altını çizdi.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir