• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
Stajyer avukatlar için farazi dava ve duruşması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Barosu’nun stajyer avukatlara yönelik olarak düzenlediği Farazi Dava ve Duruşma çalışması sona erdi.

Bursa Barosu tarafından stajyer avukatların eğitimlerini tamamladıkları hukuk fakülteleri ile Baro Staj Eğitim Merkezi’nde verilen teorik bilgilerini somut olaylara uygulayarak, deneyim kazanmalarının amaçlandığı Farazi Dava ve Duruşma Çalışması duruşma salonunda gerçeğe en yakın şekilde yapılan duruşma aşaması ile sona erdi.

Bursa Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen yarışma, baroya kayıtlı stajyer avukatların oluşturduğu 28 takım ceza ve hukuk davalarında karşı karşıya geldi. Staj Yürütme Kurulu Üyeleri Av Hüseyin Bulun, Av.  Adem Baştürk ve Av. Şerafettin Yavuz’un yönetiminde yarışma konuları hatırlatıldıktan sonra jüriler oluşturuldu ve oturumlar halinde çalışma başlatıldı.

 

Bursa Barosu Başkanı Av Ekrem Demiröz çalışmaya ilişkin değerlendirmesinde, Üniversite eğitimlerinin çoğunlukla teorik düzeyde olduğunu belirterek, “Avukatlık mesleğinin pratiği, diğer mesleklerden daha farklıdır. Bursa Barosu olarak verdiğimiz staj eğitiminin dışında, genç meslektaşlarımızın çalışma alanı olan mahkemelerde gerçekleşecek duruşmalarda bir pratiğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Stajyer avukatlarımız 2 ayrı duruşma salonunda bu davalara katılmak sureti ile bir anlamda pratiğe de adım atmış oldular.” ifadelerini kullandı.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, çalışmada Değerlendirme Kurulu olarak görev yapan Av. Yahya Şimşek, Av. Zekeriya Birkan, Av. Fecri Şengür, Av. Şakir Çalışkan,  Av. Mustafa Tayfun Gündoğdu, Av. Aykut Cura, Av. Naci Özçelik ve Av. Arzu Dursun’a teşekkürlerinin ifadesi olarak birer plaket takdim etti.

Çalışmada birinci olan grup üyesi stajyer avukatlar birer plaketle ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü gelen grupların üyelerine ise başarı belgeleri verildi.  (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir