• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
Savaştan kaçtılar, sokakta kaldılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Halen devam eden iç savaştan kaçarak komşu illere sığınan Suriyeli mültecilerin dramı yürek burkuyor. Mardin’e gelen ve 30 kişiden oluşan 8 aile, kalacak yerleri olmadığı için Artuklu ilçesinde bulunan Babessor Parkı’na sığındılar.

Suriye'deki iç savaştan kaçtıklarını belirten aileler, gidecek bir yerleri olmadıkları için günlerdir sokaklarda yattıklarını ifade ettiler. Ramazan ayı olduğunu hatırlatan aileler, özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasından dışarının çok sıcak olduğunu ifade ettiler.

İlke Haber Ajansı’na konuşan aile reisi Muhammed Ali,  Suriye'de çok acı şeyler yaşadıklarını ve her şeylerini orada kaybettiklerini söyledi.

Büyük zorluklarla Türkiye'ye sığındıklarını ifade eden Muhammed Ali, “İş bulmak ve düzgün bir yaşam sürdürmek için buralara geldik. Ancak buralarda perişan olduk, sokaklarda yatıyoruz. 2 gündür de bu parkta yatık kalkıyoruz. Yiyecek ve içecek yok, iş yok, ev yok. Bebeklerimiz var, onlar için de çok acil süt ve beze ihtiyacımız var.” dedi.

Maddi sıkıntılardan dolayı ev kiralayamadıklarını belirten Muhammed Ali, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir