• DOLAR 34.304
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2930.128
  • ...
Ramazan'da gıda denetimleri sıklaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş'ta gıda denetimlerine hız verildi. Daha önceleri Bakanlığın çalışma takvimine göre yapılan denetimler, Ramazan ayı dolayısıyla sıkılaştırıldı. Kamuya açık ve insan sağlığıyla ilişkili tüm işyerleri Muş Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetim altına alındı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdür vekili Mehmet Aydın, 13 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve 13 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren 5996 kanuna binaen gıdada yapılması gereken denetimlere hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Aydın, “İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nün kontrol görevlilerince il genelinde resmi kurum-kuruluş veya özel sektör ayrımı yapmadan mevzuat çerçevesinde kontrollerimiz büyük bir titizlik yapılmaktadır. Bitki, bitkisel ürün, gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemeler, yem, hayvansal ürün ile ambalaj malzemesi ve yine hayvanların ağız yoluyla beslenmesi amacıyla kullanılan işlenmiş, kısmen işlenmiş veya işlenmemiş, yem katkı maddeleri dâhil her tür madde veya ürünün güvenliği ve kalitesine yönelik denetimler de yapılmaktadır." dedi.

Denetimlerinin her yerde titizlikle devam ettiğini ifade eden Aydın, denetimlerinin gıdada tarladan sofraya, yemde tarladan hayvanın bulunduğu ahıra girinceye kadar her aşamayı kapsadığını belirtti.

Aydın son olarak, gıda tüketiminin halkın üzerindeki etkileri göz önünde bulundurularak denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini kaydetti. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir