• DOLAR 32.524
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2417.064
  • ...
Gazze’ye Karşı Yeni Bir Savaşı Ne Engelliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil bunu yapmayacak; Gazze’ye saldırmayacaktır. Bunu yapmaması, dünyanın öfkesinden ve bunun sonucu olarak göstereceği tepkiden korktuğundan dolayı değildir. Çünkü askeri olarak başaracağına inandığını yerine getirmekten çekinmez. Bu konuda dünya kamuoyu onu hiç ilgilendirmez.

israil Gazze’ye saldırmayacak. Onun saldırmaması, öldürülen Siyonistlere ağlayan Mahmut Abbas’ın öfkesinden korktuğundan dolayı değildir elbet.

israil üç nedenden ötürü böyle bir savaşı başlatmayacak:

Bir: Gazze’ye karşı alınacak tavrı görüşmek üzere toplanan İsrail kabinesinin en fanatik bakanı olan Savaş Bakanı Moşe Yaalon’un Tzipi Livni ve Meir Labed ile birlikte Gazze’ye açılacak bir savaşa karşı olduğunu ifade etmesine neden olan bölgedeki direniş güçlerinin gücüdür. Savaş Bakanı bu aşamada tepeleri vurma ve ses bombaları atmanın İsrail ordusu için en uygun hedef olduğunu savundu.

Siyonist bakanın kendi askeri güçleriyle direnişin gücünü en iyi bilen ve birbiriyle kıyaslayabilecek en etkin kişi olduğu kesindir. Onu bir önceki Savaş Bakanı Ehud Barak’ın vardığı neticeye götüren de bu bilgidir.

İki: Şufat Mülteci Kampı, Beyt Hanina, Nablus, İsna, Cenin, El-Halil, Ramallah, Kalkiliya, Halhul, Beytlahim, Kalandiya Mülteci Kampı, Beyt Cala, Balata, Kudüs’teki Eski Belde, Eriha ve Batı Yaka’daki diğer şehir, belde ve köyler Filistin Yönetimi ile ona bağlı askeri birimlerin düşmanla sürdürdüğü işbirliğine karşı ayağa kalkmış durumda. Buralardaki halk işgal ordusu ve Yahudi yerleşimcilerden önce Filistin Yönetimi’ne karşı devrime hazırlanıyor. Gazze’ye saldırı olması durumunda bunun ayağa kalkmış bu insanların öfkelerini artıracağı ve direnişlerini alevlendireceği kesindir.

Üç: Gazze savaşıyla ilgili elde edilen ön bilgiler işgal ordusunun yeni bir savaş arzusunu engelliyor. İşgal ordusu bir darbede Gazze’de bin kişiyi öldürebilir. Yine iki saat içinde iki bin kadın ve çocuğu da öldürebilir. Çeyrek saatte Gazze’deki alt yapıyı da yerle bir edebilir. Ancak bu ordu Gazze’deki direnişi asla yok edemez. Onu silahından arındıramaz. Bir yıl savaşsa da Gazze’yi bir daha işgal edemez.

Bunlar, işgal ordusunun Gazze’ye karşı yeni bir savaş başlatma arzusunu dizginliyor. İşgal ordusunun sadece Gazze’nin çevresine saldırabileceğine inanan Gazze’deki direniş güçleri işgal rejimindeki yerleşkeleri füzelerle vuruyor ve fabrikalarını ateşe veriyor.

 Dr. Fayiz Ebu Şemmale / Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir