• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Müftülüğünden çocuk cemaat seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Konu ile ilgili olarak Diyarbakır İl Müftülüğü yayınladığı Ramazan ayı faaliyetlerinde,  cami görevlileri ve cemaati uyaran il müftüsü Nimetullah Erdoğmuş,Ramazan ayında camilere gelen çocuk cemaatin, yetişkin cemaatten daha fazla camiye katılımlarının sağlanması için böyle bir uygulamaya gittiklerini ifade etti.

Erdoğmuş, "isimlerini zikrettiğimiz camilerde çocukların camiye gelmeleri ile ilgili olarak gerekli tedbirler alınmıştır. Camilerimizde görev yapan görevlilerle beraber yetişkin cemaatin de konuyla alakalı olarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda beklentimiz var" ifadelerini kullandı.

Çocukların camiye ve cemaate gelmeleri hususunda teşvik edilmesi gerektiğini belirten Erdoğumuş, cami cemaatinin camiye gelen çocuklara karşı hoşgörülü, sevecen ve anlayışlı olmaları gerektiğini söyledi.

Erdoğmuş, Cami görevlilerinin bu hususta cemaati aydınlatmasını da istedi.

Diyarbakır İl Müftülüğünün çocuk cemaate tahsis ettiği camiler isimleri şunlardır.

1- Ofis camii,   2-Doğu Yapı camii,  3-Nur camii,   4-Hz. Süleyman camii,   5-Nebi camii,  6-Hançeri Güzel camii,  7- Cebel-i Nur camii,   8-Hz. Hamza camii,   9-Bediüzzaman camii,   10-Demirok camii,   11-Diclekent camii,   12-Ahmed-i Hani camii   13-  Berat camii,   14-  Sümer camii,   15-Yeşil Cami,   16-Abdülcelil Camii,   17-  Abide camii,   18-   Kaynartepe camii,   19-Hüseyin Akyol camii,   20-Toplu Konut camii,   21-Şefik Efendi camii,   22- Muhammediye camii,   23- MTA camii,   24-Gıda Toptancılar Sitesi Camii        (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir