• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
VEDAŞ'tan muhtarlara çözüm sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Van’da bir araya gelen yaklaşık 25 mahalle muhtarı, ildeki elektrik sorunlarıyla ilgili Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Şirket Müdürü Zafer Turut’la görüştü. Muhtarları tek tek dinleyen Turut, mevcut sorunların giderilmesi noktasında çözüm sözü verdi.

VEDAŞ’ı ziyaret edene muhtarlar adına bir açıklama yapan İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Külay, “Van’a gelen enerjinin düşük olması ve mahallelerde yaşanan elektrik sorunlarını dile getirmek için burada bulunuyoruz. Van’da gerçekten sokak lambaları ile ilgili sorunlarımız var. Bu sorunlarımızı burada aktardık. Bunun ötesinde sokak lambalarının yenilenmesi, birçok mahallede yaşanan enerji düşüklüğü, mahallelerde TEDAŞ ile ilgili olan çağrı merkezinin sürekli meşgul olması gibi sorunları yetkililere aktardık. Yetkililer de yaşanan bu sorunları en kısa sürede çözecekleri sözünü verdiler. Biz de bu sözlerin takipçisi olacağız. Ümit ediyoruz ki elektrikle ilgili sorunları giderilsin.” ifadelerini kullandı

VEDAŞ Müdürü Turut ise muhtarlarını sorun ve taleplerini dinlediklerini belirterek, “Tabi muhtarlarımız Ramazan ayına girmekle beraber bazı aydınlatmaların yerinde olmaması nedeniyle haklı olarak taleplerini bizlere ilettiler. Muhtarlarımızla beraber durum değerlendirmesi yaptık. Aydınlatma işini bir hafta önce başlatmıştık. Gecikmemizin sebebi malzememizin bazı teknik nedenlerden dolayı gecikmesinden kaynaklandı. Malum 4 ile bakıyoruz. 30 bin civarında bir aydınlatma, armatör, lamba alıyoruz. Bu 30 bin tanesinin teknik deneyleridir, işleme raporlarıdır, teknik analizleri malum uzun sürebiliyor. Teslimatta bir aylık bir gecikme oldu. Bu yönde verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. İnşallah Bayram’a kadar ana halterlerde, camilerimizde, okullarımızda ki aydınlatma eksikliklerini gidereceğiz. Bayram’dan sonra da tali yolların yani sokaklara ve muhtarlarımızın istediği bölgelere aydınlatma direklerini yapmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir