• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Çermik bahçeleri atık sularla kirletiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır caddesi üzerinde yapımı bitme aşamasına gelen Kız Meslek Lisesinin atık su borusunun evsel bahçelerini sulayan kanala bağlanmasına bahçe sahipleri tepki verdi.

Kamu kurum ve kuruluşlara ait okul ve binalar ile vatandaşlara ait konutların atık sularının ana kanalizasyona bağlanmasını isteyen bahçe sahipleri, evsel bahçesinin mevcut durumunun korunması için yapılaşmanın önüne geçilmesini istedi.

Okulun her iki yönünden geçen kanalizasyon şebekeleri olmasına rağmen atık su borusunun bahçelere bağlanmasının yakışıksız bir durum olduğunu söyleyen bahçe sahiplerinden Nihat Karaalp, “Biz halkımıza kirli suyla değil, temiz suyla sulanmış sebze yetiştirerek yedirmek istiyoruz. Sulama kanalının suyu azlığından ötürü bahçelerimizi yeterince sulayamıyoruz. Birçok meyve ağacımız bundan dolayı kurudu. Bu atık sularda işin cabası. Yetkililerin en kısa sürede bu soruna el atmalarını istiyoruz.” dedi.

50’ye yakın bahçelerin bu kanalla sulandığını bildiren Emine Karaağaç ise, “Biz bu sulama kanalıyla iç içeyiz. Bu su ile elimizi, yüzümüzü yıkıyoruz. Ayaklarımız sürekli bu suyun içindedir. Hem biz, hem de insanlarımız bahçelerimizde yetişen sebze ve meyveleri tüketiyor. Sulama kanalımıza kesinlikle kirli su bırakılmasın. Bu konuda komşularımızla birlikte bir dilekçe hazırlayıp, yetkili mercilere sunacağız.” şeklinde konuştu. (Murat Yaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir