• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Antep Güneykent Cami ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Güneykent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan cami, Teravih namazı ve diğer ibadetlere hazır hale getirilerek yapılan törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu , Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta Gaziantep il müftüsü Ahmet Çelik kısa bir konuşma yaptı.

"Biz asırlardan beri bir yere cami yapmışsak, orayı vatan edinmişizdir" diyen müftü Çelik, "Camiler bizim topraklarımızın mühürleridir. Biz asırlardan beri bir yere cami yapmışsak, orayı vatan edinmişizdir. Bir yerde yaşayacaksak, oraya cami inşa ettirmişizdir. Dünyanın öbür ucunda da bu böyledir, bu ucunda da bu böyledir. Avustralya'sından Amerika'sına kadar bu böyledir. Biz nereye gitmişsek, orayı yaşanılır kılmışsak, kalacaksak yanımıza cami yaptırmışızdır. Allah emeği geçen herkesten razı olsun." şeklinde konuştu.

Açılışın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Güneykent Camimizi yaptıranlardan Allah razı olsun. Allah, yaptıranlardan, emeği geçenlerden, katkı sağlayan, dua edenlerden razı olsun. Camiler bizim birliğimizin, beraberliğimizin sembolü. Aynı zamanda dinimizin sembolüdür." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek cami ibadete açıldı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir