• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cemaate Operasyon Talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Radikal`in haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan, savcılık talimatı üzerine İstanbul, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Batman ve Şanlıurfa`nın da aralarında bulunduğu 30 ilin emniyet müdürlüğüne Gülen cemaatinin araştırılmasını isteyen bir talimat yazısı gönderdi.

Gülen cemaatinin silahlı bir yapılanmasının olup olmadığının araştırılması istenen 23 maddelik yazıda, son 10 yılın olaylarının araştırılması ve cemaatin arşivlerinin acilen bulunması isteniyor.

‘Gizli’ ibareli talimat yazısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, talep edilen tüm bilgi ve belgelerin en kısa sürede gönderilmesi istendi.

“Son 10 yılın olayları araştırılsın”

Son 10 yılın önemli olaylarının araştırılması istenen yazıda ilgili maddede şu ifadelere yer verildi: “Cemaat üyelerinin Türkiye’nin son 10 yılında işlenen önemli olaylara azmettiren, yardım eden ya da doğrudan suç işleyen sıfatıyla katılıp katılmadıklarının belirlenmesi, cemaat üyelerinin rolleri bulunduğu iddia edilen Aziz Santoro cinayeti, Hrant Dink’in öldürülmesi, Danıştay saldırısı, Zirve Kitabevi Katliamı, Necip Hablemitoğlu ve Üzeyir Garih’in öldürülmesi gibi olaylar ile irtibatlarının araştırılması…”

Arşiv acilen bulunsun

Cemaatin arşivlerinin acilen bulunması istenen yazıda, istihbarat birimleriyle irtibat kurulup cemaatin tuttuğu arşivlerin bulunduğu yerlerin tespit edilerek acil olarak aramalar yapılması ve elde edilecek delillerin değerlendirilmeye tabi tutulması talep ediliyor.

Cemaat üyelerinin kimliklerinin tespit edilmesi ve adreslerinin de belirlenmesi istenen yazıda ayrıca, cemaat üyelerinin cep telefonları ve elektronik iletişimlerinin denetlenip izlenebilmesi için her türlü araştırmanın yapılması ve gerekli kararların mahkemelerden alınması isteniyor.

Yazıda ayrıca geriye dönük olarak cep telefonu kayıtlarının da alınıp üzerinde çalışma yapılması talimatı da veriliyor.

"Mağdurların ifadeleri alınsın"

Talimatta, eski emniyet müdürleri Hanefi Avcı, Emin Aslan, Celal Uzunkaya, Faruk Ünsal ve Orhan Özdemir’in mağdur sıfatıyla ifadelerinin alınması istendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir