• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Vali Kıraç: Bu günleri boş geçirmeyelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İftar programına Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Vali Kıraç, “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olarak bildiğimiz bu mübarek ayın insanoğlu için çok önemli olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Bu nedenle yaptığımız ibadetlerin daha fazla kabul göreceği sevap miktarının bol oranda arttığı bir aydayız. Bu nedenle bu günleri boş geçirmememiz lazım.” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusunda bulunan Vali Kıraç, “Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, huzurun ve güvenliğin üst seviyelere çıkması gereken bir aydayız. Dünyaya ve çevremize baktığımızda insanoğlunun hunharca, insana yakışmayan davranışlar içerisinde kardeşlerine, kendi vatandaşlarına insanlığa sığmayan muameleler yapıldığı davranışları görüyoruz. Bu ayımız, inşallah bu kan gölünün durmasına vesile olsun. Bugün İslam âlemi içerisinde fakru zaruret içerisinde olan ve bu kan gölünden sıkıntılar çeken kardeşlerimiz var. Bu ayın onların da bu sıkıntılarının bitmesine vesile olmasına hep beraber dua edelim.” şeklinde konuştu.

İftar programı, konuşmaların ardından bazı katılımcılara plaket verilmesiyle son buldu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir