• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
 KPSS Maratonu Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Yaklaşık 2 milyon adayın girmesi beklenen sınav 09.30′da başladı. Öğleden sonraki oturum ise 14.00′de başlayacak.

Devlet memuru olmak isteyenlerin girmesi zorunlu olduğu KPSS heyecanı başladı. İstanbul Fatih Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi de sınava girenlerin yoğun olduğu okullardan biri. Sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelen adaylar bahçede bekledi. Saat 09.00 itibariyle görevli polisler, sınava girecekleri üst aramasından sonra salonlara aldı.

Bugün yapılan sabah oturumunun süresi 120 dakika, öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika. Pazar günü yapılacak iki oturumun süresi 160 dakika olacak. Cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60′ar soru, Cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soru yöneltilecek. Pazar sabah oturumunda ise adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30′ar soru sorulacak. Pazar öğleden sonraki oturumda ise adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30′ar soru yöneltilecek.

Sınava gireceklere kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ÖSYM tarafından veriliyor. KPSS’ye girecek adaylar sınav salonuna ambalajı sökülmüş pet şişeyle su götürebiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir