• DOLAR 32.507
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2420.12
  • ...
Çiftçi Taban Fiyat Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, buğday rekoltesinde geçen yıla göre yüzde 20 artış beklediklerini söyledi.Altıntel, buğday hasadının başladığını, çiftçinin TMO’nun açıklayacağı taban fiyatı beklediğini ifade etti.Altıntel, "Dönüm başına en düşük verim 400 kilogram. 10 gün daha yağış almazsak çiftçimiz hasadı başarılı şekilde tamamlayacak. TMO da inşallah en kısa zamanda fiyatları açıklar. TMO fiyat açıklamazsa tüccar fiyatı düşürür. O nedenle TMO’nun bir an önce buğday fiyatını açıklamasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Taban fiyat bekleniyor
Geçtiğimiz yıl taban fiyatın 0.65 kuruş olduğunu vurgulayan Altınel bu yıl taban fiyatı 0.70 kuruş olarak beklediklerini, bu fiyatın çiftçiyi memnun edeceğini sözlerine ekledi.
Altınel, bu yıl üretimin iyi olduğunu ancak kırağı ve aşırı yağışlar nedeniyle buğdaydaki protein oranını da düştüğünü belirtti.
Türkiye genelinde buğday üretiminde kuraklık nedeniyle ciddi düşüş yaşandığını söyleyen Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Altınel, ülke üretiminin yüzde 7’sini gerçekleştiren Trakya’da üretimin iyi olduğunu ancak bunun Türkiye’nin bu yıl buğday açığını kapatmaya yetmeyeceğini, TMO’nun buğday ithal etmek zorunda kalacağını söyledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir