• DOLAR 32.687
  • EURO 35.477
  • ALTIN 2495.766
  • ...
Keşmirli Müslümanlardan Hindistan`a Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Keşmir`deki Müslümanların kuruluşlarından Hindistan hükümetine uyarı yapıldı. Bölgede yaşayan Müslümanlar, hindistan hükümetinin eski Hindu kabilelerden olan Brahmanlar için Keşmir Vadisi`nde ayrı yerleşim yeri yapmayı planladığını, bu planı kabul etmeyeceklerini belirtiyor.

Brahmanlar, Hindistan`ın en eski kabilelerinden biri olarak biliniyor. Keşmir, Brahmanların atalarının yaşadıkları bölge olarak biliniyor. Hindistan`ın Keşmir`de Brahmanlar için ayrı bir yerleşim birimi kurmayı planladığı belirtiliyor.

Keşmirli Müslümanlarsa Brahmanlarla Müslümanların iç içe yaşayabileceklerini, ayrı yerleşim yeri kurmanın doğru olmadığını söylüyor.

Hindistan hükümetinin planına karşı çıkan gruplardan İttihad-ı Milat Meclisi sözcüsü, Brahmanların atalarının topraklarına dönebileceklerini, Müslümanlar tarafından hoşgörüyle karşılanacaklarını söyledi. Sözcü, ayrı yerleşim biriminin kurulmasına karşı olduklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Keşmir Müftüsü Beşir-üd-Din bölgeye ayrı yerleşim birimi kurmanın çok ciddi sonuçları olabileceğini söyledi. Müftü, Hindistan hükümetinin kasıtlı olarak Keşmir`in demografik yapısını değdiştirmeye çalıştığını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir