• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Kur`an kursu öğrencilerine iftar yemeği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - 8 Ağustos İlköğretim Okulu bahçesinde verilen iftar yemeğine yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Mahallede bulunan 6 Cami ve Kur’an Kursu’nda okuyan öğrencilerin katıldığı iftar yemeği programı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Cami hocaları ve Kur’an kursu eğitmenleri nezaretinde okul bahçesinde verilen iftar yemeğine katılan yaşları 8 ile 12 arasında olan çocukların oluşturduğu manzara göz kamaştırdı.

Gündüz vakitlerinde Camileri şenlendiren çocukların iftar sofrasında bir araya gelmelerini gören kimi mahalle sakinleri ve aileler ise bu güzel manzaraya katılmak için okul bahçesinde iftarlarını açmayı tercih etti.

Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik verilen iftar yemeğine katılan il Müftüsü Abdülkerim Akbaba, her mahallede bulunan Cami ve Kur’an kursunda okuyan çocuklara yönelik iftar yemeğinin verileceğini açıkladı.

Akbaba, “Müftülük olarak ilk iftar yemeğini yetim çocuklara verdik. Bundan sonra her mahallede bulunan Camilerde ve Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilere yönelik iftar programlarımız olacaktır. Bu gün 8 Ağustos mahallesinde bulunan 6 cami ve Kur’an kurslarında okuyan kız ve erkek çocuklarımıza yönelik iftar programını düzenledik. Verdiğimiz bu iftar programına yaklaşık 500 çocuğumuz eğitimci hocalarıyla birlikte katıldılar.” şeklinde konuştu.

İftar programlarıyla farklı Camilerde okuyan öğrencileri bir araya getirerek kaynaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Akbaba, bu tür programların devam edeceğini belirtti.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir